VCK-Kwinta congres 2017: Is meten weten?

28 november 2017
(Hele dag)
ICC Gent, Gent
VCK

Is meten weten? Dat is het thema van het VCK Congres dat dit jaar plaatsvindt op dinsdag 28 november 2017 in het ICC Gent.

English version

Is meten weten?

"Meten is weten" is de mantra van kwaliteitsmanagers. Of het nu gaat om het meten van klantentevredenheid, het bepalen van kpi's bij een nieuwe strategie of het uitrollen van een project over kwaliteitscultuur: metingen komen er altijd aan te pas.

Maar meten is geen doel op zich. Bovendien verliezen we uit het oog wat we meten. Meten is pas weten, als je weet wat je meet. Tijdens het congres krijg je kritische reflecties over meten voorgeschoteld en tonen we goede praktijken waarmee je aan de slag kunt.

Programma

Het congres duurt de hele dag en wordt afgesloten met de uitreiking van de Kwinta Business Excellence Award 2017 en een feestelijke receptie.

De hele dag ontmoet je collega-kwaliteitsmanagers tijdens de koffiepauzes, de lunch en de receptie na afloop. Alle drankjes en eten zijn uiteraard inbegrepen in je inschrijving.

Congrespartners

Sprekers

Begrijpen wat niet werd uitgesproken - meten wat niet kan worden gewogen

Benedikt Sommerhoff werkt sinds 17 jaar voor de Duitse kwaliteitsvereniging DGQ. Hij behaalde in 2012 een doctorsgraad met een onderzoek naar de transformatie van het beroep van de kwaliteitsmanager.

  • Hoe kun je Design Thinking gebruiken om inzicht te verwerven in de behoefte van de basisgebruiker en zo radicaal nieuwe ideeën te creëren?
  • Hoe kun je klantentrouw, en niet alleen maar klantentevredenheid, meten en ontwikkelen?

Sommerhoff laat je kennismaken met de Design Thinking-methodologie, en met name de nadruk die wordt gelegd op inzicht in de klantenbehoefte(n). Tijdens het tweede deel stel ik een methodologie voor het meten van emotionele klantentrouw voor.

Workshops

Workshop: Op een andere manier naar meten kijken

Jos BorremansJos Borremans is Senior specialist organizational Development/leadership bij Volvo Car Gent. Na zijn workshop zal je op een heel andere manier naar meten kijken.

Samen met de andere deelnemers van de workshop en Borremans ga je op zoek naar de waarde van meten, de gevaren van meten, de geneugten van meten, de waan van meten, de betere manieren van weten, de mogelijkheden voor een beter weten, alternatieven van meten, meten en ons geweten.

Waarom meten we in feite? Zijn we met meten op zoek naar kwaliteit en essentie? Zien we echt beter door te meten? Vul zelf maar het antwoord in. Kortom: veel badwater, maar het kind wensen we niet weg te smijten.

Workshop: In het hoofd van een belangrijke klant

Deze praktische workshop vertrekt van het concept 'buyer persona' om inzicht te verwerven in de behoeften van klanten. Het kan daarbij ook gaan om interne klanten van QM-diensten, zoals CEO's, managers of werknemers.

Binnenkort volgen nog meer namen.

Congrespartners

Locatie

ICC Gent - International Convention Center
Van Rysselberghedreef 2, Gent
Website: iccghent.com

Parkeren

In de ondergrondse parking van het ICC bevinden zich 100 parkeerplaatsen. De parking Sint-Pietersplein en de parking Gent-Sint-Pieters bevinden zich in de buurt van het ICC.

Openbaar vervoer

Het treintstation Gent Sint-Pieters ligt op een tiental minuten wandelen van het ICC Gent.

Congrespartners

Deelnameprijs

Leden van het Kwinta-netwerk nemen gratis deel aan het congres. Niet-leden betalen €500.

Kwinta bedrijfsleden 3 personen gratis
Kwinta lid als micro-onderneming 1 persoon gratis
Niet-lid € 500

Het Kwinta lidmaatschap omvat heel wat voordelen naast gratis deelname aan het congres. Lid worden als micro-onderneming kan aan € 500/jaar, lid worden als bedrijf aan € 1.250/jaar.

Congrespartners

Schrijf je in via onderstaand formulier

Is je bedrijf lid van Kwinta en wil je je 3 personen gratis inschrijven, vul dan 3 x dit formulier in (naam, voornaam, e-mail, organisatie). Wil je lid worden?

Adresgegevens enkel in te vullen door niet-Kwintaleden:

Wie heeft je het VCK aangeraden?
Datum: 
28/11/2017 (Hele dag)
Voeg toe aan je agenda

Delen via