Coachingstraject ISO 9001:2015 met Jurgen Struyve

06 november 2017
14:00
De Bleekweide, Sint-Amandsberg (Gent)
VCK

Op 15 september 2018 eindigt de overgangsperiode naar de nieuwe ISO 9001:2015. Vanaf dan zijn de oude certificaten op basis van de ISO 9001:2008 niet meer geldig. Hoog tijd dus om de transitie naar de nieuwe versie van de norm op te starten.

Wat leer je?

In 5 sessies loodst Jurgen Struyve, kwaliteitsmanager bij Agentschap Maritieme dienstverlening en Kust, je doorheen de transitie naar de nieuwe norm. Zo voldoet je organisatie vóór de deadline van 15 september 2018 aan de nieuwe eisen.

Nieuwe vormvereisten

In de verschillende sessies gaan we dieper in op de aspecten die in de nieuwe vormvereisten meer aandacht krijgen en die je daadkrachtig moet aanpakken in je organisatie. Zo staan we stil bij de impact van de context van de organisatie en het belang van stakeholdermanagement, de verhoogde aandacht binnen de norm voor risicomanagement en hoe je deze binnen je organisatie kunt aanpakken. Je leert hoe je op een risicogebaseerde manier de processen binnen je organisatie beter kunt aanpakken en in beeld brengen.

Hefbomen voor leiderschap

Daarnaast besteden we in een infosessie tevens aandacht aan het belang van het leiderschap in de organisatie en welke hefbomen je hiervoor kunt gebruiken. Last but not least staan we stil bij de evaluatie van je managementsysteem.

Gedurende het hele traject houden we voor ogen welke de voornaamste verschillen zijn met de vorige norm zodat je doelgericht kunt werken aan het in lijn brengen van je managementsysteem met de nieuwe norm.

No-nonsense

Hierbij staan een praktische, no-nonsenseaanpak voorop en richten we onze aandacht op een snel, tastbaar resultaat waarbij we uitgebreid ruimte voorzien voor het uitwisselen van ervaringen aan de hand van goede praktijken en cases.

Een drietal maanden na het afronden van de sessies organiseren we een terugkomsessie om de ervaringen uit te wisselen m.b.t. het uitvoeren van de noodzakelijke implementatie.

52 kwaliteitsmanagers volgden de voorbije jaren een van de coachingstrajecten over de transitie naar de nieuwe ISO 9001. Ze appreciëren de interactie en de uitwisseling van best practices, de deskundigheid van de coaches en diversiteit en input van de andere deelnemers.

Programma

De 5 sessies vinden telkens 's namiddags plaats van 14u00 tot 17u00. Starten doen we op maandag 6 november 2017.

Sessie 1: Maandag 6 november 2017 van 14:00 tot 17:00

Context van de organisatie en stakeholdersanalyse

Sessie 2: Maandag 20 november 2017 van 14:00 tot 17:00

Risicomanagement in de nieuwe ISO9001:2015-norm

Sessie 3: Maandag 11 december 2017 van 14:00 tot 17:00

Management van processen in de nieuwe ISO9001:2015-norm

Sessie 4: Datum onderling af te spreken

Het belang van leiderschap in de nieuwe ISO-norm

Sessie 4: Datum onderling af te spreken

Evaluatie van het ISO-kwaliteitsmanagementsysteem

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Locatie

Het coachingstraject vindt plaats in:

Vzw Bleekweide
Groot-Begijnhof 16
9040 Sint-Amandsberg (Gent)

Bereikbaarheid

Er zijn twee poorten aan het Groot Begijnhof (Schoolstraat en Engelbert Van Arenbergstraat). In het midden van het Begijnhof staat de kerk. Wanneer je met het gezicht naar de kerk kijkt, ga je naar links en onmiddellijk rechts, je volgt de hele lengte van de weide. Aan het einde zie je op de linkerkant ons convent, nummer 16.

Je loopt onder de poort. Eens binnen bevindt de zaal zich aan de rechterkant.

Parking

Het is de bedoeling altijd op de grote parking van het Begijnhof te staan. Deze staat aangeduid. Indien je met de wagen komt, bezorgt het VCK je parkeerkaarten (dit zijn dagkaarten). Hierop vul je datum en huisnummer in. Deze parkeerkaart moet duidelijk zichtbaar in de auto liggen.

Met de trein

Je neemt het station Gent-Dampoort. Als je uit het station stapt, ga je rechtdoor en hou je rechts. Je komt aan viaducten. Je stapt rechts onder de eerste viaduct. Voor jou liggen de bushaltes en rechts op het pleintje zie je voor jou de GB. Je stapt tot aan de GB. Achter de GB stap je rechts het straatje in (Biekorfstraat) en volgt verder (Wasstraat) tot je aan een speelplein komt.

Voor het speelplein ga je links (Wespstraat), straatje door en aan het einde rechts (Begijnhofmuren zichtbaar). Vervolgens neem je het eerste straatje links. Je loopt zo het Groot Begijnhof binnen.

Coach Jurgen Struyve

Jurgen Struyve is Economist van opleiding (KU Leuven). Na een korte carrière in de banksector (bij BBL, nu ING, en de Buck Bankiers) maakte Jurgen in 2003 de overstap naar de Vlaamse overheid.
 
Bij afdeling Kust in Oostende leidde hij aanvankelijk het financiële team maar al snel werd de nood aan een kwaliteitsmanager duidelijk. Vanaf 2006 doorliep de afdeling Kust een aantal stadia in hun kwaliteitstraject. Na de opstart van een Balanced Scorecard werd geïnvesteerd in het EFQM-kwaliteitsmanagementsysteem. Na het Committed to Excellence certificaat (2008), werd Recognised for Excellence behaald (2010).
 
In de loop van 2012 en 2013 werd de overstap gezet naar het kwaliteitslabel ISO en ontving de afdeling Kust het certificaat voor het ISO 9001-kwaliteitsmanagementsysteem (januari 2014) en het certificaat voor het ISO 14001-milieumanagementsysteem (maart 2016). Het resultaat is de implementatie van een geïntegreerd milieu- en kwaliteitsmanagementsysteem bij de afdeling Kust. Eind 2016 verkreeg afdeling KUST ook de certificaten voor de nieuwe versies van de normen nl. ISO9001:2015 en ISO14001:2015.

Bekijk het profiel van Jurgen Struyve op LinkedIn.

Ik schrijf in voor het coachingstraject ...

Werken in teamverband geeft een meerwaarde. Daarom krijg je € 100 euro korting per persoon vanaf de tweede inschrijving van eenzelfde organisatie.

Mijn gegevens

Datum: 
06/11/2017 - 14:00
Voeg toe aan je agenda

Delen via