Coachingstraject ISO 9001:2015 met Wim De Cleyn

09 mei 2017
14:00
Designcenter De Winkelhaak, Antwerpen
VCK

Samen met coach Wim De Cleyn en in co-creatie met de andere deelnemers bereid je je voor op hercertificatie volgens de nieuwe norm.

Hoe praktisch voorbereiden voor hercertificatie volgens de ISO 9001:2015?

Je hebt een ISO 9001-certificaat in huis.
Je bent actief geïnteresseerd in het behoud van die ISO 9001-certificatie.
Je hebt gehoord dat de nieuwe norm gepubliceerd is, en hebt hem misschien al eens gelezen.
Mogelijks heb je al nagedacht over het implementeren van enkele facetten van de nieuwe norm.

Maar je hebt nog nood om alles eens op een rijtje te zetten en inspiratie op te doen om de nodige stappen te zetten.

 • Welke zijn de kernpunten van de nieuwe norm?
 • Wat is er praktisch gezien nodig om te voldoen voor de komende hercertificatie?
 • Is het nu het moment om innovatieve stappen te zetten?
 • Welke slimme dingen kunnen we leren van elkaar?

Hierover ga je samen met coach Wim De Cleyn en in co-creatie met de andere deelnemers op zoek naar wat voor jou belangrijk is.

De coach verstrekt je de basisinformatie en reikt uit eigen ervaring slimme invalshoeken aan voor een zinvolle aanpak van het verandertraject. De deelnemers brengen hun eigen ervaring, informatie, methoden en technieken mee. We zorgen er in co-creatie voor dat iedereen met pragmatische kennis en tools weer naar huis gaat.

Wat zeggen de deelnemers?

Dit vonden de deelnemers van het coachingstraject over ISO 9001 dat Wim eerder begeleidde:

Luc Donckers, Quality Manager bij Dana Belgium NV

Luc Donckers"Het begeleidingstraject in de vorm van een workshop had voor mij persoonlijk een zeer grote toegevoegde waarde. De ervaring en de deskundigheid van de coach, gemixt met de praktijkervaringen en bezorgdheden van de deelnemers, waren een perfecte input met meerwaarde voor mijn dagelijkse job. Het heeft mij ertoe aangezet om de norm in z’n nieuwe vorm te leren kennen aan de hand van een eigen gemaakte ‘Gap Analysis’ op basis van wat ik heb geleerd tijdens de sessies."

Guy Fransen, Kwaliteitsverantwoordelijke bij Surface Treatment Belgium N.V.

"Dankzij zijn enorme jarenlange ervaring in heel  het kwaliteitsgebeuren kan Wim zowel voor KMO’s als grote bedrijven de diverse valkuilen of problemen aanduiden en eventuele oplossingen aanreiken. Ik vond ook de diversiteit en input tussen de verschillende deelnemers in 2015 zeer inspirerend."

Brenda Boons, directeur Back-Office Voka - Kamer van Koophandel Kempen

Brenda Boons“Het programma is een mooie combinatie van inwijding in de nieuwigheden van de norm en ervaringsuitwisseling met de andere deelnemers.
Inspirerend en enthousiasmerend! Je krijgt meteen goesting om met de aangereikte tools aan de slag te gaan.”

Hilde De Bondt, Quality & ICT Director Roche Diagnostics Belgium

Hilde De Bondt"Ik waardeerde de actieve deelname waarin we brainstormden rond de invoering van de veranderingen mbt de nieuwe ISO 9001:2015. Ik vond voornamelijk de inbreng van alle deelnemers, inclusief de ervaring van Wim zeer verrijkend en inspirerend. De workshop-formule op zich vond ik zeer goed. Ik ben er van overtuigd dat deze interacties ons meer hebben opgebracht dan een klassieke opleiding. Vorig jaar waren er toch nog een heleboel onzekerheden (die naar mijn mening momenteel waarschijnlijk al veel duidelijker zijn). De accomodatie was voor verbetering vatbaar."

Programma

De 4 sessies vinden plaats op:

 • Dinsdag 9 mei 2017 – van 14:00 tot 17:00
 • Dinsdag 23 mei 2017 – van 14:00 tot 17:00
 • Dinsdag 6 juni 2017 – van 14:00 tot 17:00
 • Dinsdag 27 juni 2017 – van 14:00 tot 17:00

In een eerste bijeenkomst bespreken we een overzicht van de veranderde normvereisten en een inschatting van de impact ervan.

Per verdere bijeenkomst kunnen we naar behoefte van de deelnemers de belangrijkste thema-wijzigingen in de norm uitdiepen, zoals:

 • Hoe kijken naar de vereiste in verband met de ‘bedrijfscontext’
 • Het afstemmen van strategische doelen met kwaliteitsdoelen
 • Risk management - bedrijfsmatig & processen
 • Identificatie van interested parties
 • Implementatieplan & communicatie/relatie-vereisten
 • Change & verbeterprocessen
 • Documentatievereisten

Voor wie?

Om de ervaringsuitwisseling maximaal te benutten, richt dit coachingstraject zich naar managers met certificatie-ervaring.

Bij de start van de eerste sessie wordt er stilgestaan bij de belangrijkste verschillen met de vorige ISO 9001:2008 norm en bij de inschatting van het impact op de bestaande kwaliteitssystemen.

Uitgangspunt van de sessies is de interactie en uitwisseling van goede praktijken tussen de deelnemers. Daarom brengen de deelnemers over het geplande thema concrete praktijkinformatie uit hun omgeving mee. Zo kunnen we vanuit reële gevalsituaties vertrekken om de bijeenkomsten praktisch te houden.

Coach: Wim De Cleyn

Wim De Cleyn was tot juni 2014 lead auditor ISO 9001 bij internationale certificatie-organismen. Voordien was hij onder meer Europees kwaliteitsverantwoordelijke bij het Amerikaanse concern Air Products waar hij de volledige invoering voor ISO 9001 heeft doorgevoerd in 41 Europese vestigingen.

Hij heeft vertaalslagen gemaakt tussen vereisten van verschillende kwaliteitsmodellen voor operationele invoering en vlotte communicatie tussen eigen business units en externe partijen. Wim heeft ook meer dan 15 jaren bedrijfservaring in leidende en projectmatige rollen in de internationale logistiek, waardoor hij op de meeste organisatorische disciplines on-hand bedrijfskennis heeft opgestoken.

Wim heeft verschillende hogere opleidingen gevolgd in bedrijfsorganisatie, communicatie, kwaliteitsbeheer en –doorlichting.

Locatie

Designcenter De Winkelhaak
Lange Winkelhaakstraat 26
Antwerpen

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

De Winkelhaak ligt op 5 minuten stappen van het treinstation Antwerpen-Centraal. Wandel over het Koningin Astridplein in de richting van het Radisson Sas Astrid Hotel. Sla rechtsaf. Je bent nu in de Carnotstraat. De eerste straat links is de Lange Winkelhaakstraat.

Met de wagen

De Winkelhaak bevindt zich in de Lage-emissiezone van Antwerpen. Check vooraf of jouw voertuig nog in Antwerpen binnen mag.

Parkings dichtbij

 • Parking Zoo, inrit in de Lange Winkelhaakstraat (Max. hoogte 1,70m). Voor Parking Zoo geldt voor de bezoekers van "De Winkelhaak" een voordeeltarief, vraag ernaar aan het onthaal.
 • Parking Firoel (openlucht), inrit Congresstraat, uitrit Bisschopstraat.
 • Parking Nova, inrit via Van Schoonhovestraat.
 • Parking Astrid, inrit via koningin Astridplein.

Ik schrijf in voor het coachingstraject ISO 9001:2015 met Wim De Cleyn

Werken in teamverband geeft een meerwaarde. Daarom krijg je € 100 euro korting per persoon vanaf de tweede inschrijving van eenzelfde organisatie.

Mijn gegevens

Datum: 
09/05/2017 - 14:00
Voeg toe aan je agenda

Delen via