Compliancy Club

10 oktober 2019
09:30 tot 12:00
SPIE Belgium, Anderlecht
VCK

Technische compliance is een complex gegeven in enkele sterk gereglementeerde activiteiten. Vandaar dat Werner Van Cayseele (SPIE Belgium) enkele vragen heeft, die expert Dirk van Bogaert beantwoordt tijdens een werkvergadering op donderdagvoormiddag 10 oktober.

Programma

Wat compliance betreft wordt Werner Van Cayseele routinematig geconfronteerd op twee vlakken:

  • Veiligheid – wij hebben een interne monitoring met evaluatie voor onze verschillende activiteiten en communicatie van instructies naar de betrokken operationele Business Units – dit is beheerst (en we proberen zelfs proactief te handelen). Compliance geeft hier enkel problemen in internationale context (bvb de formele kwalificaties voor werken aan elektriciteit)
  • Milieu – hiervoor hebben we eveneens een interne monitoring met de problematiek dat dit in België regionale materie is en wij over het gehele grondgebied Business units hebben en actief zijn.

Technische compliance is een complex gegeven in enkele sterk gereglementeerde activiteiten van ons – vooral de afdeling Liften en onze mechanische activiteiten (PED-richtlijn) worden hiermee geconfronteerd.

De interne uitdaging is van geïntegreerde operationele procedures en instructies te maken om het leven van onze operationele mensen op dit vlak draaglijk te houden.

Dirk van Bogaert

Dirk van Bogaert is zaakvoerder van Pomerio Consult. Hij heeft een basisopleiding als jurist, aangevuld met opleidingen Bedrijfseconomie en Marketing Management. Hij werkte in KMO’s en multinationals van 1980 tot 2007.

Hoofd van het Belgische kantoor van Lloyd’s Register te Antwerpen (certificatie) van 2007 tot 2013. Trainer, Senior Lead Auditor ISO 9001. Bekend met de meeste certificatieschema’s. Momenteel ook Manager Training & Improvement Services bij LR.

Praktische info

Voor leden van het VCK. Schrijf je snel in, want het aantal deelnemers is beperkt tot 10. Consultants en andere commerciële dienstverleners zijn enkel welkom op uitnodiging.

Wanneer?

Donderdag 10 oktober van 9:30 tot 12:00.

Waar?

SPIE Belgium
Tweestationsstraat 150 - 152
1070 Anderlecht

Routebeschrijving

Datum: 
10/10/2019 - 09:30 tot 12:00
Voeg toe aan je agenda

Delen via