Kwinta Club: online kwaliteit managen

01 juni 2017
18:00
Designcenter De Winkelhaak, Antwerpen
VCK

Ben je consultant, auditor, freelancer of coach? Dan is de Kwinta Club, een nieuw initiatief van het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg, iets voor jou. Tijdens deze events inspireren we je met een aantal sprekers en willen we te weten komen wat jouw expertise is, zodat we opdrachten kunnen matchen met jouw profiel.

Op 1 juni 2017 vindt de allereerste Kwinta Club plaats in Antwerpen en kan je er gratis mee kennismaken.  Op woensdag 18 oktober breien we daar meteen een vervolg aan.

Programma

Online kwaliteit managen

Tijdens de eerste Kwinta Club zal Edwin van Dijk van eQuse uitleggen wanneer je beter voor een online kwaliteitsmanagement-software kunt kiezen voor je klanten in plaats van allerlei Exceldocumenten opeen te stapelen.
 
De ondernemingen die je begeleidt, moeten in veranderende omgevingen borgen dat de dienstverlening aan verwachtingen en kwaliteitseisen voldoet. Het beheersen en aansturen van operationele activiteiten kan een complexe taak voor hen zijn. Veranderingen aan regelgeving, industrie-standaarden of interne processen kunnen zorgen voor onduidelijkheid over de mate van correcte naleving.
 
Het hoge tempo aan veranderingen vereist systemen die kant-en-klare inzichten in risico’s bieden voor je klanten. Daarom zien organisaties zich vaak genoodzaakt om verder te kijken dan excel-sheets of traditionele statische bestanden delen. Online kwaliteitsmanagement programma’s zijn meestal de voor de hand liggende optie. Veilig, voorzien het complete team inzage en overzicht en verhoogt de efficiency van het besluitvormingsproces. Welke afwegingen maak je als consultant bij het inrichten van een kwaliteitssysteem middels een spreadsheet of automatisering? Wat is de meerwaarde van het geïntegreerd opnemen en direct beschikbaar krijgen van informatie? Wat zijn de kosten en wanneer wordt het interessant om automatisering te overwegen?
 
eQuse is een softwarepakket dat volgens de PDCA-cyclus jou en je klanten ondersteunt bij het stroomlijnen van hun bedrijfsinformatie en bij het grip krijgen en houden op de organisatie. Een gecentraliseerde applicatie dat informatie toegankelijk maakt, activiteiten in een planning inricht en verbetermaatregelen meetbaar maakt.
 
In het eQuse software pakket worden modules samengebracht die zijn ontworpen om organisaties de automatisering slag te laten maken om de uitdagingen aan te kunnen. De modules kunnen als geheel worden ingezet of individueel. Denk hierbij aan module handboek, module processen, agenda of incident registratie. Tijdens dit event nemen we u mee in de ervaringen, valkuilen en succesfactoren van het inzetten van kwaliteitsmanagementsoftware.

Hoe Kwinta jouw expertise kan gebruiken

An Kint van het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg legt uit hoe het VCK bemiddelt tussen vragen vanuit het netwerk en experten die oplossingen kunnen bieden. Het VCK krijgt namelijk met de regelmaat van de klok vragen en opdrachten binnen en wil daarbij helpen door naar betrouwbare partners te kunnen doorverwijzen. Wil jij ook opdrachten van ons ontvangen? Dan kan je je tijdens dit event aan ons voorstellen.

Afsluitende drink

We sluiten de avond af met een netwerkdrink.

Locatie

Designcenter De Winkelhaak
Lange Winkelhaakstraat 26
Antwerpen

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

De Winkelhaak ligt op 5 minuten stappen van het treinstation Antwerpen-Centraal. Wandel over het Koningin Astridplein in de richting van het Radisson Sas Astrid Hotel. Sla rechtsaf. Je bent nu in de Carnotstraat. De eerste straat links is de Lange Winkelhaakstraat.

Met de wagen

De Winkelhaak bevindt zich in de Lage-emissiezone van Antwerpen. Check vooraf of jouw voertuig nog in Antwerpen binnen mag.

Parkings dichtbij

  • Parking Zoo, inrit in de Lange Winkelhaakstraat (Max. hoogte 1,70m). Voor Parking Zoo geldt voor de bezoekers van "De Winkelhaak" een voordeeltarief, vraag ernaar aan het onthaal.
  • Parking Firoel (openlucht), inrit Congresstraat, uitrit Bisschopstraat.
  • Parking Nova, inrit via Van Schoonhovestraat.
  • Parking Astrid, inrit via koningin Astridplein.

Deelnameprijs

De eerste Kwinta Club is gratis voor alle deelnemers.

Je deelname aan de Kwinta Club is gratis. Bevestig vooraf wel je komst door onderstaand formulier in te vullen.

Wie heeft je het VCK of deze activiteit aangeraden?
Datum: 
01/06/2017 - 18:00
Voeg toe aan je agenda

Delen via