Kwinta sessie: Ontdek goede praktijken door leden van het VCK

17 oktober 2017
16:00
Amcor Flexibles Gent, Gent
VCK

Enkele leden van het Kwinta-netwerk stellen goeie praktijken voor uit hun organisatie, waaronder Els schrauwen, Hoofd Zorgsystemen bij De Lijn en Lieven Degrieck, Total Quality & CI Manager bij Amcor Flexibles Gent.

Programma

Value Stream Mapping

Els SchrauwenEls Schrauwen is Hoofd Zorgsystemen bij De Lijn en vertelt over Value Stream Mapping bij vervoermaatschappij De Lijn. Werkbaarheid en wendbaarheid gaan hand in hand bij kwaliteitsvol werken. Beide zijn essentieel voor de toekomst van een organisatie. Binnen De Lijn West-Vlaanderen is Value Stream Mapping een verankerde methodiek om de processen onder de loep te nemen. Er worden vier types van processtappen gedefinieerd. De klassieke waste volgens de Leanprincipes krijgt een rode kleur.

Daarnaast zijn er de processtappen die waarde toevoegen voor de klanten (de reiziger) en deze die noodzakelijk zijn voor het overleven van de organisatie zelf. Maar ook de acties die ondersteunend zijn voor de frontmedewerkers worden positief gewaardeerd. Zo wordt de kwaliteit van de arbeid zeer zichtbaar en niet automatisch weggesaneerd.

Proces validatie

Lieven Degrieck de Total Quality & CI Manager en An De Rore de Validatie Ingenieur vertellen over “Proces Validatie” binnen Amcor Flexibles Gent.

Het productieproces van farmaceutische en medische producten is onderworpen aan strenge regelgevingen vastgelegd in de “FDA Guidance for Industry – Process Validation: General Principles and Practices”. Als belangrijke toeleverancier van verpakkingsmaterialen aan deze klanten staat een kwalitatieve continuïteit hierbij centraal.

De medische en farmaceutische industrie eisen van hun leveranciers een gedocumenteerd bewijs dat het productieproces een product oplevert dat steeds voldoet aan de vooropgestelde vereisten. Procesvalidatie is dus cruciaal binnen Amcor en dit bij elk nieuw proces en elke wijzing aan een bestaand productieproces van medisch en farmaceutisch verpakkingsmaterialen. Proces validatie start vanaf het proces design en garandeert de stabiliteit van het product tijdens de totale levenscyclus van het product.

Los van de wetgeving, garandeert een proces validatie zowel aan de producent als de eindgebruiker een product waarbij veiligheid en productkwaliteit centraal staan.

Praktisch

De Kwinta sessie vindt plaats op dinsdag 17 oktober 2017 bij Amcor Flexibles Gent.

15u30 Ontvangst
16u00 Start van de sessie
18u00 Netwerkdrink

Locatie

Amcor Flexibles Gent
Ottergemsesteenweg Zuid 801
9000 Gent

Deelnameprijs

  • Als VCK/Kwinta-lid schrijf je gratis in. Als je organisatie lid is van VCK/Kwinta kunnen 3 personen gratis inschrijven.
  • Niet-leden: € 150 per persoon (excl. 21% BTW).
Wie heeft je het VCK of deze activiteit aangeraden?
Datum: 
17/10/2017 - 16:00
Voeg toe aan je agenda

Delen via