Kwinta sessie: Ontdek goede praktijken van Umicore Hoboken en Wolters Kluwer

16 oktober 2018
16:00 tot 19:00
Umicore Hoboken, Hoboken
VCK

Leren uit de ervaringen van andere kwaliteitsmanagers: in deze sessie doen Bénédicte Colpaert (Umicore Hoboken) en Patricia Goethals (Wolters Kluwer) een goede praktijk uit de doeken.

Programma

Statistische samplingmethode als middel voor structurele verbeteringen

Als Quality Assurance Manager bij Wolters Kluwer is het mijn bedoeling om de continuous improvement filosofie verder uit te dragen en een switch maken van brandjes blussen naar structurele verbeteringen ondersteund door auditdata.

De moeilijkheid ligt erin dat we als organisatie niet alles kunnen controleren. Dit vergt teveel tijd en handenvol geld. Daarom is er een auditproces met statistische samplingmethode uitgewerkt dat ons in staat stelt om supplier performance effectief te meten, te rapporteren en te verbeteren.

Onze leveranciers kunnen in real-time onze audits mee opvolgen. Door Pareto analyses kunnen we de 80/20 regel toepassen per productieproces om de juiste prioriteiten te bepalen en stakeholders mee te nemen in structurele verbeteracties.
 
In deze sessie deel ik de Wolters Kluwer Quality Assurance aanpak.
 
Wolters Kluwer België is een knowledge-based uitgeverij. Via ons netwerk van auteurs, trainers en vakspecialisten verzamelen we voortdurend informatie over een breed scala aan disciplines. Op zijn beurt verspreiden we die informatie terug in de markt, gebundeld in de formaten die het meest nuttig zijn voor professionals: via onze oplossingsgerichte software, e-tools, boeken en tijdschriften voor professionals en via trainingen.
 
Patricia Goethals is begonnen in de petrochemie waar ze al snel begeesterd was door ISO9000. Daarna heeft ze in de Automotive sector alle knepen van Lean Six Sigma geleerd en toegepast. Momenteel werkt ze als Quality Assurance Manager in de knowledge-based uitgeverij Wolters Kluwer.

Business Excellence-coaches

Bénédicte Colpaert vertelt over het creëren van Business Excellence-coaches om kwaliteitsbeleving in operationele diensten te realiseren.

Bénédicte Colpaert is Head of Prevention & Business Excellence bij Umicore

Praktisch

De Kwinta sessie vindt plaats op dinsdag 16 oktober 2018

Locatie

Umicore Hoboken
Adolf Greinerstraat 14
2660 Hoboken

Programma

15u30 Ontvangst
16u00 Start van de sessie
18u00 Netwerkdrink

Deelnameprijs

  • Als VCK/Kwinta-lid schrijf je gratis in. Als je organisatie lid is van VCK/Kwinta kunnen 3 personen gratis inschrijven.
  • Niet-leden: € 150 per persoon (excl. 21% BTW).
Datum: 
16/10/2018 - 16:00 tot 19:00
Voeg toe aan je agenda

Delen via