Kwinta sessie: Voorbij het jargon. Waarom kiezen organisaties voor Business Excellence?

18 december 2018
16:00 tot 19:00
De Punt, Gentbrugge
VCK

Jo Harrewijn neemt je in een interactieve sessie mee op het pad van Business Excellence.

Jo HarrewijnIn de Kwinta sessie van december geeft Jo Harrewijn een voorzet voor een benchmarkmodel voor Business Excellence waarmee je je organisatie, of delen ervan, kunt vergelijken met anderen.

Waarom Business Excellence?  Organisaties die met Business Excellence werken kiezen er voor om managementconcepten toe te passen die aantoonbaar werken en de gewenste resultaten opleveren. Business Excellence creëert immers een samenhang tussen verschillende afdelingen, disciplines, programma’s, projecten en andere inspanningen.

Door een uitstekende balans tussen de verwachtingen van de vele stakeholders en door het consistent uitvoeren van hun strategie, slagen Business Excellence- organisaties erin om consistent waarde toe te voegen voor deze stakeholders.

Het VCK-model als leidraad

Het VCK-model is een afgeleide van het bekende EFQM model for Business Excellence.

Het model wordt als leidraad gebruikt en niet als norm. Er is dus geen sprake van tekortkomingen maar het is gericht op de toekomst en de verdere ontwikkeling van de organisatie. Het is een integraal model dat gericht is op de praktijk, geënt op de succesvolle praktijken van talrijke Europese organisaties.

Eenzelfde taal voor Benchmarken

In deze VCK-aanpak wordt de Business Excellence-maturiteit van jouw organisatie getoetst. Hierbij wordt duidelijk gemaakt wat je eigen krachten en mogelijkheden als Business Excellence-organisatie zijn.

Maar naast deze evaluatie, die je toelaat om verder te ontwikkelen en te sturen naar een top Business Excellence-organisatie, krijg je ook een gemeenschappelijke taal. Die taal overschrijdt de grenzen van organisaties en maakt vergelijkingen mogelijk.
 
Benchmarking is meer dan wat cijfers vergelijken.  Met het VCK-model tonen we wat de echte toegevoegde waarde kan zijn van een benchmarkingoefening.

Praktisch

De Kwinta sessie vindt plaats op dinsdag 18 december 2018.

15u30 Ontvangst
16u00 Start van de Kwinta sessie door Jo Harrewijn
18u00 Netwerkdrink

Locatie

De Punt
Kerkstraat 108
9050 Gentbrugge

De Punt is vlot bereikbaar met de trein (station Gentbrugge), fiets en openbaar vervoer.

Parking

De Punt heeft een parking voor een 25-tal auto’s. Indien deze vol is, kan je op straat te parkeren. Dagtickets kosten € 3 (groene zone) en kunnen eenvoudig op voorhand worden aangevraagd aan de hand van de app YellowBrick. Betalen via de parkeerautomaat kan natuurlijk ook.

Deelnameprijs

  • Als VCK/Kwinta-lid schrijf je gratis in. Als je organisatie lid is van VCK/Kwinta kunnen 3 personen gratis inschrijven.
  • Niet-leden: € 150 per persoon (excl. 21% BTW).

Ik ben geen lid van VCK

Niet-leden betalen € 150 per persoon (excl. 21% BTW). Ga verder naar de betaling om je in te schrijven voor deze Kwinta sessie.

Ik ben lid van VCK

Datum: 
18/12/2018 - 16:00 tot 19:00
Voeg toe aan je agenda

Delen via