Kwinta Zorg (UITGESTELD)

06 maart 2018
14:00
UZA, Edegem
VCK

Deze namiddag staat volledig in het teken van kwaliteitsmanagement in de gezondheidszorg.

Kwinta Zorg van 6 maart 2018 wordt uitgesteld, binnenkort maken we een nieuwe datum bekend.

Programma

Marius Buiting (directeur van de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in de Zorg) en Paul Van Aken (directeur Patiëntenzorg van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen) delen hun visie op kwaliteitsmanagement in de zorgsector. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen en discussie.

Kwinta Zorg van 6 maart 2018 wordt uitgesteld, binnenkort maken we een nieuwe datum bekend.

13u30 Ontvangst
14u00

Sessies:

  • Paul Van Aken: Magnet erkenning: van compliance meting naar een evidence based gebaseerd model van erkenning van ziekenhuisorganisaties
  • Marius Buiting: Hoe voorkom je dat management kwaliteit doet verloren gaan?

Rondetafel over de kwaliteitsuitdagingen in de zorgsector onder leiding van Chris De Back

Bio sprekers

Marius Buiting

Marius Buiting is directeur van de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in de Zorg en mede-ontwikkelaar van het gedachtegoed van 'verdraaide organisaties'.

Als zoon van twee artsen groeide Marius op in de wereld van de zorg. Hij studeerde geneeskunde en rechten. Na zijn opleiding kwam Marius al gauw te werken bij het CBO - het kwaliteitsinstituut voor zorg waaraan hij nog steeds verbonden is.

Marius heeft vele nevenfuncties waaronder lid van de provinciale staten in Utrecht en voorzitter van de Beweging van Barmhartigheid.

Chris De Back

Chris De Back is Business Leader Health Care bij DNV GL Business Assurance.

Paul Van Aken

Paul is directeur Patiëntenzorg van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en won de Kwinta Business Excellence Award 2013 in de categorie zorgsector.

Het UZA heeft in 2017 als eerste Europese ziekenhuis de Magnet-erkenning behaald. Het Magnet-programma biedt een organisatie en haar zorgverleners een onderbouwd kader om zorgprocessen, werktevredenheid een uitkomsten voor de patiënten te verbeteren.

De erkenning is dan ook opgezet om wetenschappelijk onderbouwd te achterhalen hoe zorginstellingen een werkomgeving kunnen uitbouwen die bijdraagt tot de grotere waardering van het verpleegkundig beroep.

Locatie

Kwinta Zorg van 6 maart 2018 wordt uitgesteld, binnenkort maken we een nieuwe datum bekend.

UZA
Wilrijkstraat 10
2650 Edegem (Antwerpen)

Het UZA bereikt u gemakkelijk met de auto, het openbaar vervoer, te voet of met de fiets. Verschillende buslijnen houden halte vlakbij het ziekenhuis.

Opgelet, de parking van het UZA bereikt u via het rondpunt in de Drie Eikenstraat 655 in Edegem (GPS-coördinaten: 51.15500, 4.41220).

Deelnameprijs

  • Als VCK/Kwinta-lid schrijf je gratis in
  • Als je organisatie lid is van VCK/Kwinta kunnen 3 personen gratis inschrijven
  • Niet-leden: € 150 pp (excl. 21% BTW)
Datum: 
06/03/2018 - 14:00
Voeg toe aan je agenda

Delen via