Praktische statistiek met MINITAB

26 mei 2020
(Meerdaagse opleiding)
(Hele dag)
Serwir hotel, Sint-Niklaas
amelior

Waarom deze thematiek?

Moderne bedrijfsvoering steunt meer dan ooit op concreet cijfermateriaal. De nieuwste kwaliteitsprogramma's (zoals onder andere Six Sigma) zijn bij het grote publiek héél populair omdat ze op een kwantitatieve manier de kosten van bedrijven met tientallen procenten terugdringen en zo de winstgevendheid van het bedrijf stelselmatig vergroten. 

Door op een statistisch verantwoorde manier bestaande processen of producten te analyseren zullen niet alleen de oorzaken van de problemen aan het licht komen, waardoor foutkosten kunnen gereduceerd worden, maar zal dit ook een grotere klantentevredenheidcreëren.

Het gebruik van statistische methoden en technieken hoeft trouwens niet beperkt te blijven tot bestaande processen en producten, maar kan tevens gebruikt worden om bvb. de robuustheid van nieuwe producten te verifiëren, o.a. door gebruik te maken van statistisch proefopzet.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

Het doel van deze opleiding is om de basisbegrippen van statistiek op te frissen en een aantal nieuwe begrippen en technieken aan te leren, maar vooral om deze te kunnen toepassen en te kunnen interpreteren met de software Minitab.

Na deze opleiding kunt u met MINITAB inzichtelijke analyses en visueel erg attractieve grafieken en rapporten opmaken van alle beschikbare statistische gegevens. Tijdens de opleiding wordt ruim aandacht besteed aan het kiezen van de juiste techniek in functie van de beschikbare data en het gewenste resultaat.

De deelnemers worden ook aangemoedigd om hun eigen data mee te brengen en specifieke vragen of problemen met Minitab voor te leggen aan de trainer.

Voor wie?

Deze opleiding richt zich tot oa:

  • Laboranten, QA/QC medewerkers en verantwoordelijken,
  • Productieverantwoordelijken, productie-ingenieurs,
  • Verbeteringsverantwoordelijken,
  • R & D medewerkers, ontwerpingenieurs,...

Deelnemers die deze opleiding wensen te volgen dienen bij voorkeur enige voorkennis te hebben van statistiek en hypothesetesten.

Om de opgedane technieken meteen te kunnen toepassen is het essentieel dat u een laptop meebrengt met de Minitab 18 software. Deze software kunt u gratis downloaden via www.minitab.com en na installatie gratis gebruiken voor een proefperiode van 30 dagen.

Datum: 
26/05/2020 (Hele dag) tot 09/06/2020 (Hele dag)
Voeg toe aan je agenda

Delen via