Quality Engineer

19 november 2019
(Meerdaagse opleiding)
13:30
Adequat Business Center, Melle
amelior

DDe opleiding start vanaf 13 november 2018, telkens van 13.30 tot 20.30 uur.
Er is geen les voorzien tijdens de reguliere schoolvakanties.

Waarom deze thematiek?

Vooral op de werkvloer wordt ‘kwaliteitsvol' snel vertaald in 'betere processen en lagere kosten'. Een kwaliteitsingenieur met toegevoegde waarde slaagt erin om product- en procesverbeteringen door te voeren die snel resultaat opleveren voor de onderneming. Hij kan een betrouwbare productieomgeving creëren, waar de aandacht voor kwaliteit is ingebakken en statistisch verzekerd.
Het ontplooien van kwaliteitszorg in een productieomgeving is geen sinecure. De medewerkers die hiervoor instaan, moeten technische feeling en gedreven zin voor kwaliteit combineren. Zij staan borg voor een productieafdeling die kostenbewust en klantgericht te werk gaat.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

De opleiding tot Quality Engineer geeft u de hulpmiddelen om
  • statistische procesbeheersing in te voeren
  • procesverbeteringen experimenteel te gaan beproeven d.m.v. statistische proefopzetten
  • gefundeerde steekproeven uit te voeren

Dit in eerste plaats binnen de productie maar met de nodige aandacht voor aanverwante afdelingen zoals engineering, aankoop, logistiek departement.

Meerwaarde voor de Quality Engineer

De Quality Engineer heeft een technische implementatiefunctie. Hij is degene die rechtstreeks bij de productie betrokken is en staat persoonlijk in voor de technische realisatie van kwaliteitszorg op de werkvloer. Hij is eerder technisch aangelegd en is persoonlijk verantwoordelijk voor kwaliteitscontrole en verbetering van de processen.
De opleiding tot Quality Engineer maakt deel uit van de meest prestigieuze opleiding die door Amelior wordt ingericht: Quality Expert. Als de Quality Engineer op een dag beslist om als stafmedewerker mee het kwaliteitsbeleid te helpen bepalen, actief wil meewerken aan het opzetten van een kwaliteitssysteem en de drijvende kracht wil worden achter een doorgedreven TQM-aanpak, kan hij zijn opleiding steeds aanvullen tot Quality Expert.
Gezien de naadloze integratie met de opleiding Quality Expert, haalt hij maximaal voordeel uit een minimale extra inspanning.

Voor wie?

  • Kwaliteitsmanagers
  • Technische medewerkers die in de kwaliteitsdienst een leidinggevende of specialistische functie bekleden die evolueert naar een managementfunctie
  • Externe deskundigen die werken als organisatieadviseur
  • Medewerkers van certificeringsinstellingen die bij ondernemingen evaluaties uitvoeren
  • Productieverantwoordelijken of verantwoordelijken van productie-ondersteunende afdelingen
Datum: 
19/11/2019 - 13:30
Voeg toe aan je agenda

Delen via