Sessie: Circulaire economie en kwaliteit hand in hand

17 december 2019
16:00 tot 19:00
Wereld Missie Hulp, Boechout
VCK

In de laatste sessie van het jaar stellen we scherp op de circulaire economie, welke processen daarbij komen kijken en hoe organisaties zoals Orbix en Wereldmissiehulp dat managen.

Sprekers

Versleten kleding als grondstof voor nieuw textiel

Tweedehandskleding die niet meer bruikbaar is, wordt doorgaans verbrand. Slecht voor het milieu en een gemiste kans. Vzw Wereld Missie Hulp (WMH) zamelt kleding in voor het goede doel en stelt nu een alternatief voor.

Samen met een partner recycleren ze versleten kleding tot grondstoffen voor nieuw textiel. WMH is daarmee de eerste circulaire textielinzamelaar in Vlaanderen. Tijdens deze workshop vertellen ze je graag meer over deze grote verandering en hoe ze dit precies aanpakken.
 
Wim Smit, Algemeen Directeur & Kathleen Geysen, MVO-verantwoordelijke Wereld Missie Hulp vzw (WMH)

Circulariteit met carbstonetechnologie

Orbix werkt sinds 1994 op basis van circulariteit van de processen en producten.

  • Toelichting bij deze materialen en technologieën.
  • Ontstaan en beschrijving van de Carbstonetechnologie.
  • Verdere ontwikkeling en business development van de Carbstonetechnologie.
  • Problematiek van nieuwe secundaire materialen (kunstmaterialen) en technologieën.

Peter Van Mierloo: Ir KUL 1981. Internationale loopbaan op directieniveau in diverse sectoren en landen. Automobiel: België en Duitsland; Druk- en verpakkingsindustrie: B, Nl, Fr, UK. Kunststofindustrie: B, Fr; Bouw( CRH): Europa. Sinds 2014 actief binnen Orbix in sales en business development met focus op commercialiseren van de Carbstonetechnologie. Gepassioneerd en gedreven door nieuwe ontwikkelingen vooral op gebied van circulariteit en duurzaamheid.     
 
Sven Rijskens: Industrieel Ingenieur Elektromechanica (2001) en Chemie (2003). Werkzaam bij Orbix sinds 2005. Gestart als laborant en momenteel werkzaam als verantwoordelijke Kwaliteit (Producten en Managementsystemen) voor de vestiging in Genk (verwerking van inoxmetaalslakken) en groeves te Sprimont (verwerking Kalksteen). Interesse situeert zich hoofdzakelijk in het opzetten en onderhouden van de diverse managementsystemen.

Praktisch

De sessie vindt plaats op dinsdag 17 december 2019 om 16u.

15u30 Verwelkoming
16u00 Sessie over circulaire economie
18u00 Netwerkdrink

Locatie

Wereld Missie Hulp
Provinciesteenweg 400
2530 Boechout

Deelname exclusief voor VCK-leden

Als VCK/Kwinta-lid schrijf je gratis in (tot 3 personen per organisatie). Ben je geen lid en heb je toch interesse? Neem dan contact op met an [dot] kint [at] vck [dot] be (An Kint).

Datum: 
17/12/2019 - 16:00 tot 19:00
Voeg toe aan je agenda

Delen via