SPC (Statistical Process Control)

17 maart 2020
(Meerdaagse opleiding)
(Hele dag)
LINDNER WTC HOTEL & CITY LOUNGE ANTWERP, Antwerpen
amelior

Waarom deze thematiek?

Uw productie moet goed worden opgevolgd, wilt u kwaliteitsproducten afleveren bij de klant. Een 100% controle bouwt de nodige zekerheid in uw productieproces in.

Spijtig genoeg zal u moeten vaststellen dat u op dat ogenblik niet meer concurrentieel kan werken en dat een dergelijke optiek ook geen verbetering van de situatie met zich mee zal brengen. U kan echter met relatief eenvoudige statistische hulpmiddelen, én de beheersing van uw output verwezenlijken én een continue verbetering in uw proces inbouwen.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

Gedurende deze uiterst praktijkgerichte workshop over Statistische Procesbeheersing (SPC) krijgt u het geheel van praktische hulpmiddelen aangereikt, die in een context van Integrale Kwaliteitszorg, verbetering van de kwaliteit van het proces en het eindproduct garanderen.

Een kwaliteitssysteem, opgesteld volgens ISO 9001, stelt deze eis.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Er zijn concrete voordelen verbonden aan de invoering van een SPC-strategie in uw organisatie:

  • Uw klant krijgt garanties op de kwaliteit van de geleverde goederen
  • U maakt een onderscheid tussen toevallige afwijkingen binnen toleranties en afwijkingen met aanwijsbare oorzaken die uw proceskwaliteit schade toebrengen
  • U vermijdt een te hoog uitvalpercentage, kredietnota's, ...
  • U vermindert de kwaliteitskosten, doordat u meer stroomopwaarts in het productieproces ingrijpt

Voor wie?

Deze tweedaagse workshop richt zich tot alle productiemedewerkers die een totaalbeeld willen krijgen van SPC en die zich vragen stellen rond de praktische toepassingen van de verschillende SPC-technieken.

Om de persoonlijke benadering sterk tot uiting te laten komen, is het aantal deelnemers beperkt. Kennis van statistiek is niet vereist.

Datum: 
17/03/2020 (Hele dag) tot 24/03/2020 (Hele dag)
Voeg toe aan je agenda

Delen via