Time- & taskmanagement

10 februari 2020
(Hele dag)
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
amelior

Waarom deze thematiek?

In de klassieke benadering was time management voornamelijk gericht op het effectiever/productiever zijn en gestructureerder te werken. De dag van vandaag is het echter meer gericht op rustiger in je job staan, bewuster omgaan met je tijd, het vergroten van je arbeidsvoldoening en op het beter behouden van je aandacht/focus op het werk dat je uitvoert.
We beschikken vandaag over een steeds efficiëntere werkinfrastructuur en werken alsmaar langer. Maar toch stijgt onze output niet evenredig. Wie steeds bezig is een achterstand weg te werken, is voortdurend bezig in het verleden. Stapeltjes onafgewerkte zaken zijn even nefast als bloedklontertjes in de bloedsomloop!
De oplossing? Een efficiënter persoonlijk tijdsbeheer.
Tijdens deze training leer je hoe je een doeltreffende persoonlijke organisatie kan ontwikkelen.

Wat is het resultaat in je dagelijks werkveld?

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de besteding van zijn tijd en toch zijn de dagelijkse verzuchtingen niet meer negeerbaar: “Ik word geleefd”, “Ik kom niet meer aan mijn eigenlijke werk toe”, “Ik heb nergens meer tijd voor”, … Belangrijk is dus om keuzes te (leren) maken i.v.m. je tijdsbesteding. Ja, ook tijd is een onderwerp van assertiviteit, plannen en communicatie, steeds vertrekkende van de eigen sterktes en zwakten. Tijd staat voortaan tot je beschikking, in plaats van andersom!
Leerdoelstellingen tijdens deze training:
 • Leren met andere ogen te kijken naar je tijdsbesteding, wijze van werken, ...
 • Je effectiviteit vergroten wat je echte tijdswinst oplevert
 • Tijdrovende elementen te lijf gaan met nieuwe oplossingen
 • Je persoonlijke planning weten toe te passen in de praktijk

Voor wie?

Deze training richt zich tot iedereen die zich bewust is van de moeilijkste uitdaging: jezelf beter managen.
Er is geen specifieke voorkennis vereist, maar enige zelfkennis is mooi meegenomen.

Programma

Voortraject:
 • Het bijhouden van een 'tijdsregistratie'. Via een Excel document noteer je al je professionele activiteiten van minstens 1 dag voorafgaand aan de training.
 • Invullen van de online vragenlijst 'mijn tijdsbeheer' (+/- 10 minuten) om te meten welke jouw sterk ontwikkelde domeinen zijn en welke aandachtsgebieden zijn inzake jouw tijdsbeheer.

De training:

 • Ik ben wie ik ben
  • Je persoonlijke voorkeur in je omgang met collega's kan een sterke invloed hebben in hoe je met je tijd omgaat. Eveneens is je keuze voor een gestructureerd leven of een eerder flexibele levensstijl soms een bepalende factor in je tijdsbeheer.
 • De 7 fundamenten van time management
  • Voer je jouw taken juist uit en voer je de juiste taken uit? Kan je nee zeggen? En hoe hou je jouw takenpakket onder controle? Leer keuzes maken op basis van taakindelingen en prioriteitsbepaling. Wees je bewust van wat je taken zijn en zorg ook dat je de nodige tijd opeist om eraan te werken door goed te plannen.
 • Focus on the job
  • Een goede planning is één ding, maar hoe zorg je ervoor dat je die planning ook kan omzetten in resultaat? Leer focus te houden en te plannen, rekening houdend met een optimale werking van de hersenen.
 • Tijdrovers en tijdwinners
  • We gaan actief op zoek (o.a. via de voorbereide tijdsregistratie) naar de meest voorkomende tijdrovers en zoeken naar oplossingen om ze zoveel mogelijk uit te schakelen.

Na de training ontvangt elke deelnemer nog een opvolgingsmail.

Datum: 
10/02/2020 (Hele dag)
Voeg toe aan je agenda

Delen via