Value stream mapping in manufacturing

05 februari 2020
(Meerdaagse opleiding)
(Hele dag)
Serwir hotel, Sint-Niklaas
amelior

Waarom deze thematiek?

Het is niet zo evident om uw processen, materiaal- en informatiestroom in kaart te brengen. Met de technieken ‘Process mapping & Value stream mapping' lukt dit zonder problemen. En er is meer, deze voorstelling identificeert ook waar de pijnpunten en waste (verspilling) zich situeren in uw operationele processen. Zo ziet u meteen waar verbeteracties nodig zijn. Binnen de lean-filosofie nemen ‘process mapping & value stream mapping' dan ook een belangrijke plaats in.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

U leert de technieken ‘Process mapping' & 'Value stream mapping' aan.

Aan de hand van voorbeelden, cases, oefeningen, … wordt de theorie onmiddellijk toegepast in de praktijk. U krijgt daarnaast een stappenplan aangereikt waarmee u onmiddellijk aan de slag kan in uw eigen praktisch werkveld.

De opleiding is zo opgezet dat er voldoende ruimte is voor discussies, vragen en opmerkingen vanuit de groep. Zo leert u ook nog van elkaar.

Ter info: deze opleiding vormt een module van het certificatietraject: Lean Manufacturing Expert

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

U weet de technieken ‘Process mapping' & 'Value stream mapping' toe te passen in uw dagelijks werkveld. Zo weet u een onderscheid te maken tussen waardetoevoegende en niet waardetoevoegende activiteiten binnen uw operationele processen.

Voor wie?

Deze workshop is bestemd voor allen die betrokken zijn bij het optimaliseren van de bedrijfsprocessen van een industriële organisatie.
Operationeel management, logistieke- en productieverantwoordelijken, methode ingenieurs, continu verbeter-medewerkers.
Datum: 
05/02/2020 (Hele dag) tot 12/02/2020 (Hele dag)
Voeg toe aan je agenda

Delen via