Bart Vanacker

afbeelding van Bart Vanacker

Bart Vanacker stippelt als content manager de digitale aanwezigheid van Kwinta uit. Hij werkte voorheen ondermeer bij de Erasmushogeschool Brussel, MO*magazine en De Standaard Online.

Functie: 
Content manager
Tel: 
03 201 14 53

Mijn artikels

Wie wint de publieksprijs Kwinta Business Excellence Award? Jij beslist!

De jury heeft 4 kandidaten genomineerd voor de Kwinta Business Excellence Award 2017 en maakt de winnaar ervan bekend op 28 november. Nu is het aan jou om te stemmen voor de publieksprijs.

Alles wat je meet, moet meerwaarde hebben

Als je enkel meet zonder verbetermaatregelen door te voeren, dan kan je er beter mee stoppen. Maar als je op een correcte manier dingen meet met als doel om continu te verbeteren, dan wel, zegt Johan Vandeplas van DNV GL

Wat je leest in het dossier over is meten weten

Metingen zijn onontkoombaar in kwaliteitsmanagement, toch mogen ze geen doel op zich worden. Soms verliezen we uit het oog wat we meten en waarom.

Een getal is nooit een absoluut getal

Je kunt niet zonder meten als je kwaliteitsverbetering wil. Maar elke meting heeft een bepaalde meetonzekerheid. Dat moet je correct interpreteren, anders krijg je een eindproduct dat niet voldoet aan je normen, zegt Marc Van Ryckeghem, Business Manager van de SGS Group Benelux.

Do Executives See the Impact of Quality Improvement Projects?

Evidence shows company leaders just don’t have good access to the kind of information they need about their quality improvement initiatives.

Aftellen naar het congres

De tijd vliegt: binnen 2 weken, op dinsdag 28 november, vindt het VCK congres "Is meten weten?" plaats in het ICC Gent.

Aanwervingen door wetenschappers, voor wetenschappers

Op zoek naar een medewerker in en rond het laboratorium of in Quality Assurance? Lab Support helpt je de juiste kandidaten te vinden wanneer jij ze nodig hebt dankzij hun inzicht in je business.

Is het recyclagegehalte van een product meetbaar?

Niet alles is zomaar meetbaar. Volgens Wim Grymonprez, BQA auditor ISO 9001 en QA-CER, wordt dat bij het opzetten van een managementsysteem dat het recyclageproces borgt (QA-CER) snel duidelijk.

UZA ontvangt internationale erkenning voor verpleegkundige zorg

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) heeft als eerste Europese ziekenhuis de Magnet-erkenning behaald. Dat is wereldwijd de hoogste erkenning voor verpleegkundige zorg.

Wat je als kwaliteitsmanager moet weten over de blockchain

Je moet maar je tablet openklappen of een vergaderlokaal binnenstappen om vast te stellen dat de blockchain alomtegenwoordig is. Ook kwaliteitsmanagers ontsnappen er niet meer aan.