Automotive

Business excellence bekroond bij Continental Automotive

Bart Ceulemans, Quality Manager bij Continental Automotive Benelux, wint de Kwinta Business Excellence Award 2018 met een project waarin kwaliteit in elk proces en product ingebakken zit.

Zijn er grenzen aan de robotisering van arbeid?

De productie van de Tesla Model 3, de elektrische wagen van Elon Musk, loopt niet op rolletjes. De robotisering van de finale assemblage lijkt Tesla net meer geld te kosten dan dat het opbrengt.

Open innovatie via hoogkwalitatief onderzoek

Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, stimuleert open innovatie via hoogkwalitatief onderzoek. Reden genoeg om er eens een kijkje te gaan nemen achter de schermen, en jij kunt mee.

Win een deelname aan het VDA QMC Quality Symposium

2018 is een feestjaar voor Allanta, want het viert haar 35ste verjaardag. Daarom trakteert de organisatie deze maand op een deelname aan het VDA QMC Quality Symposium in het Duitse Baden.

Made in Japan in zwaar weer

Het Japanse kwaliteitsimago is geblutst en gebuild nadat bij verschillende bedrijven gesjoemel met kwaliteitsdata aan het licht kwam.

"Kies de tools die voor jou werken en verbeter de standaard"

"Gebruik de tools die binnen je organisatie passen", zegt Jeroen Mertens, Quality manager bij Faurecia, tijdens de laatste Kwinta sessie van het jaar. "Om daaraan de juiste cultuur te haken, moet je je organisatie goed kennen, je moet weten wat voor mensen er werken."

Tools om de juiste kwaliteitscultuur te creëren

Hoe krijg je medewerkers zo ver dat ze meestappen in een verbeteringstraject? Hoe ga je om met weerstand? Jeroen Mertens werkte een Quality Plan uit dat sleutelt aan de juiste cultuur, collega's coacht en nieuwe tools aanreikt.

Zes miljoenste Volvo van de band gerold in Gent

Bij Kwinta-lid Volvo Car Gent liep deze maand de zes miljoenste Volvo van de band – een witte V40 T2 (benzine) in de uitvoering ‘Volvo Ocean Race’.

Kwaliteit is meer stracciatella dan dame blanche

Op 14 november organiseerde Continental Mechelen voor de tweede keer een Quality Day: een werkdag die volledig in het teken staat van kwaliteit. Omdat kwaliteit in elk proces en product geïntegreerd moet zijn, gebruikt Continental de metafoor van stracciatella-ijs.

Nieuwe ISO/TS 16949 gepubliceerd

De nieuwe versie van de ISO/TS 16949, de kwaliteitsstandaard voor de automotive, is op 1 oktober gepubliceerd. De norm is qua structuur en vereisten in lijn gebracht met de nieuwste versie van de ISO 9001, die van 2015 dateert.