Award Healthcare naar AZ Maria Middelares

De Kwinta Business Excellence Award 2017 in de categorie Healthcare gaat naar Linda Staessen, Ann Van Oost en Annelies Lippens, het kwaliteitsteam van het AZ Maria Middelares in Gent. Ze slaagden erin om kwaliteit in iedere cel van het ziekenhuis te brengen.

"We hebben kwaliteit tastbaar, meetbaar, zichtbaar en dynamisch gemaakt", legt Staessen uit. "Daardoor is er een blijvend effect op de veiligheidscultuur met duidelijk aantoonbare resultaten voor de patiënt". Zo springt bij internationale audits de aandacht voor warme zorg en top-downengagement van de staf eruit.
 
De jury bevestigt dat: "Vanuit een focus op een duidelijke strategie en via heldere scoreboards ontstond er een cultuurwijziging rond samenwerking en veiligheid".

Publieksprijs

Het kwaliteitsteam van AZ Maria Middelares sleept ook de publieksprijs in de wacht. Ze behaalden de meeste likes in de voting op Facebook en de meeste stemmen tijdens de live voting door het publiek van de award show.

Bekijk hieronder het filmpje waarin Staessen haar project toelicht:


 
Met de Kwinta Business Excellence Awards bekroont het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg elk jaar organisaties die business excellence realiseren door kwaliteit via innovatie en talent. Dirk Van Steerteghem (Flanders Investment and Trade) reikte de award uit tijdens de awardshow in het ICC Gent.

Delen via

Verwante artikelen

Kwaliteitsvol zorgen voor morgen

Hoe ga je als zorgorganisator om met de vloedgolf aan uitdagingen in de ouderenzorg, zoals het tekort aan zorgkundigen en de zwaarder wordende zorg?

Herbekijk de Kwinta webinar over Magnet-erkenning

Als eerste ziekenhuis in Europa sleepte het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) een Magnet-erkenning binnen. Paul Van Aken, directeur Patiëntenzorg, legt in een webinar uit hoe en waarom zijn ziekenhuis de erkenning behaalde.

Eerste hulp bij MDR

De industrie voor medische hulpmiddelen kent sinds mei 2017 haar nieuwe wettelijke verplichtingen, de Medical Device Regulations of kortweg MDR.