Business excellence bekroond bij Continental Automotive

Bart Ceulemans, Quality Manager bij Continental Automotive Benelux, wint de Kwinta Business Excellence Award 2018 met een project waarin kwaliteit in elk proces en product ingebakken zit.

Bart Ceulemans stippelde een strategie uit voor de plant in Mechelen, waar Continental elektronische remsystemen voor de automobielindustrie produceert. "Quality First is de kern van onze quality policy. Dat wil zeggen dat over kwaliteit niet gediscussieerd wordt of compromissen gesloten worden.”

Stracciatella

Om de kwaliteitscultuur te versterken, bedacht Bart Ceulemans stracciatella-ijs als metafoor: kwaliteit is namelijk niet te vergelijken met de chocoladesaus die je over een dame blanche giet. Kwaliteit moet er al van in het begin inzetten, zoals bij stracciatella, dus.

“Op basis van deze sterke metafoor werd een succesvol programma uitgerold met een duidelijk positief effect op alle stakeholders”, vindt de jury.

Met de Kwinta Business Excellence Awards bekroont het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg (VCK) elk jaar organisaties die business excellence realiseren door kwaliteit via innovatie en talent. De andere genomineerden voor de Kwinta Business Excellence Award 2018 waren Sabca Limburg, CNH Industrial Belgium en Indaver.

Delen via

Verwante artikelen

Mannelijke crash test dummy

Column: Fitness for use (m/v)

Van zodra een product of dienst voldoet aan de eisen die eraan gesteld worden, is het kwaliteitsvol. Dat is toch wat de Amerikaanse kwaliteitsgoeroe Joseph Juran met "Fitness for use" bedoelde.
Joeri Staelens en Wim De Molder

Omgaan met menselijke fouten

Allemaal samenwerken aan kwaliteit en innovatieve procesinnovatie: dat zijn de twee pijlers waarop de kwaliteitsverbetering steunt bij CNH Industrial.
Quality Manager Bart Ceulemans

VIDEO. Quality first bij Continental Automotive Benelux

Quality Manager Bart Ceulemans legt in deze video uit hoe Continental Automotive Benelux kwaliteit op de eerste plaats zet.