Business excellence bekroond bij Continental Automotive

Bart Ceulemans, Quality Manager bij Continental Automotive Benelux, wint de Kwinta Business Excellence Award 2018 met een project waarin kwaliteit in elk proces en product ingebakken zit.

Bart Ceulemans stippelde een strategie uit voor de plant in Mechelen, waar Continental elektronische remsystemen voor de automobielindustrie produceert. "Quality First is de kern van onze quality policy. Dat wil zeggen dat over kwaliteit niet gediscussieerd wordt of compromissen gesloten worden.”

Stracciatella

Om de kwaliteitscultuur te versterken, bedacht Bart Ceulemans stracciatella-ijs als metafoor: kwaliteit is namelijk niet te vergelijken met de chocoladesaus die je over een dame blanche giet. Kwaliteit moet er al van in het begin inzetten, zoals bij stracciatella, dus.

“Op basis van deze sterke metafoor werd een succesvol programma uitgerold met een duidelijk positief effect op alle stakeholders”, vindt de jury.

Met de Kwinta Business Excellence Awards bekroont het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg (VCK) elk jaar organisaties die business excellence realiseren door kwaliteit via innovatie en talent. De andere genomineerden voor de Kwinta Business Excellence Award 2018 waren Sabca Limburg, CNH Industrial Belgium en Indaver.

Delen via

Verwante artikelen

Zijn er grenzen aan de robotisering van arbeid?

De productie van de Tesla Model 3, de elektrische wagen van Elon Musk, loopt niet op rolletjes. De robotisering van de finale assemblage lijkt Tesla net meer geld te kosten dan dat het opbrengt.

Open innovatie via hoogkwalitatief onderzoek

Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, stimuleert open innovatie via hoogkwalitatief onderzoek. Reden genoeg om er eens een kijkje te gaan nemen achter de schermen, en jij kunt mee.

Win een deelname aan het VDA QMC Quality Symposium

2018 is een feestjaar voor Allanta, want het viert haar 35ste verjaardag. Daarom trakteert de organisatie deze maand op een deelname aan het VDA QMC Quality Symposium in het Duitse Baden.

Reactie

Plaats ook op: