Certificatie

Whitepaper: Naar een circulaire economie dankzij QA-CER

Een objectieve meetmethode om vast te stellen of een product recyclaat kunststof bevat, bestaat niet. Dankzij een derde partij-certificatie wordt die moeilijkheid omgebogen in een opportuniteit.

PIP-schandaal krijgt juridisch staartje

In welke mate is een keuringsinstantie aansprakelijk voor producten die een gevaar voor de gezondheid zijn, zoals de scheurgevoelige PIP-borstimplantaten?

Managementsystemen in 2025

Wat hebben managementsystemen nog te bieden en hoe moeten ze evolueren om bedrijven te helpen complexe en radicale veranderingen in onze maatschappij aan te pakken? DNV GL schetst in de white paper "The Future of Management systems" de toekomst.

Kwaliteit vooral een kwestie van leiderschap

Klantentevredenheid en loyaliteit zijn cruciaal voor het succes van een organisatie. Kwaliteit is hierbij één van de belangrijkste factoren die klantentevredenheid bepaalt.

Infografiek: 4% meer certificaties in 2013

In 2013 zijn 4% meer certificaten voor managementsystemen uitgereikt dan het jaar ervoor. Azië staat dankzij China op kop. Vooral de norm rond energiemanagement (ISO 50001) kent wereldwijd een forse groei van 116%.

Toegevoegde waarde van ISO 22301 en certificering

Met een onderzoek naar de voorwaarden waaraan een onderneming moet voldoen om succesvol Business Continuity Management conform de ISO 22301-norm te introduceren en de toegevoegde waarde ervan, kaapt Erik van de Crommenacker de tweede Nederlandse Onderzoeksprijs Kwaliteitsmanagement 2014 weg.

Evolutie of revolutie: ben je er werkelijk klaar voor?

 Wordt de overgang van ISO 9001:2008 naar ISO 9001:2015 voor jou een evolutie of een revolutie? Ben je goed voorbereid op een harde schok of zal het eerder een zachte landing worden? Uiteraard hangt dit volledig af van je voorbereiding en daar helpt DNV GL je graag bij.

Certificatie kroon op het werk voor circulaire economie

Voor de vierde maal op rij voldoet afvalverwerkingsbedrijf SITA aan de eisen van de ISO 9001-standaard en aan de ISO 14001-norm voor het opzetten van een milieubeheerssysteem.

Turkije wil groeien via kwaliteit

Tegen 2023 tot de 10 grootste economieën ter wereld behoren. Dat is de ambitie van Turkije. Om de export verder aan te wakkeren wordt kwaliteit steeds belangijker, dus ook standaardisatie.

Verantwoord ondernemen belangrijker in nieuwe ISO 14001

De nieuwe versie van ISO 14001, die in het voorjaar van 2015 gepubliceerd zal worden, legt een grotere nadruk op social responsibility. Bedrijven zullen een analyse moeten maken van de diverse stakeholders en de impact die hun activiteiten op hen hebben.