Circulaire transitie tip 5: Iedereen moet mee

Begin je met een circulaire transitie binnen je organisatie? Zorg dat iedereen mee is. Het management moet erachter staan.

Sommige organisaties denken dat het niet belangrijk is voor hen. Ze spelen met hun toekomst want de circulaire transitie bevordert zowel de economie als de werkgelegenheid.

Stel je vraag aan Jan Boutsen

Het werkt pas als de organisatie vanuit een gedeelde visie aan de slag gaat. Zowel het middle management als de ceo moeten overtuigd zijn. Wat ben je ermee dat de ceo overtuigd is, als de supervisors dat niet zijn, laat staan al je medewerkers. Dan geraak je niet ver.

Je moet ook de aankopers bereiken, de ontwikkelaars en ontwerpers van producten: iedereen moet op één lijn zitten.

Foto beschikbaar via Creative Commons by Flickr/AFGE

Delen via

Verwante artikelen

Hou de afvalstromen zuiver

Circulaire transitie tip 4: Ga op zoek naar een circulair verdienmodel

Geld in het laatje krijgen, daar draait het om. En in de circulaire economie valt geld te verdienen. Maar veel organisaties denken nog niet ver genoeg mee.
Samenwerken - Foto beschikbaar via Creative commons by Tom Page (Flickr)

Circulaire transitie tip 3: Begin er nu mee

Veel grote en kleine organisaties zijn al volledig van doordrongen van de circulaire gedachte. De tussenmoot is er wel mee bezig, maar ziet het meer als een tool om een label te krijgen of om in het duurzaamheidsverslag te schrijven.
Karton - Foto beschikbaar via Creative Commons by Travis Wise (Flickr)

Circulaire transitie tip 2: Werk samen met anderen

De een zijn afval is de ander zijn grondstof. Daarom moeten organisaties beter samenwerken in een circulaire economie. Bedrijven die gerecycleerde producten opwaarderen tot productierijp materiaal, zitten in de lift.