De 5 meest gebruikte metrics om kwaliteit te meten

Ruim drie kwart van de bedrijven meet de impact van hun kwaliteitsinspanningen. Maar slechts een vierde doet dat heel uitgebreid.

De kwaliteitsdata die beschikbaar zijn, worden wijd verspreid binnen de organisatie. Maar een voortdurend aandachtspunt blijft het vermogen om de juiste data op het juiste moment los te wrikken.

Door de digitale transformatie speelt ook de snelheid waarmee gemeten wordt, een grotere rol. Digitale processen vereisen immers een snellere respons bij problemen of veranderingen van het product of de dienst. De digitale transformatie biedt ook mogelijkheden: digitale processen leveren meer bruikbare data op dan de meer traditionele, manuele processen.

Klantentevredenheid

De meest gebruikte metric om kwaliteit te meten is nog altijd

  1. klantentevredenheid (71%),
  2. het al dan niet voldoen aan standaarden en audits (59%),
  3. retours van producten (57%),
  4. de klantenervaring (55%) en
  5. sales of inkomsten (53%).

Dat en meer blijkt uit de studie  “Rising Economic Power of Quality: How Quality Ensures Growth and Enhances Profitability” die de Amerikaanse kwaliteitsorganisatie ASQ uitvoerde samen met Forbes Insights. Je kunt de whitepaper downloaden via de ASQ-website.

Foto beschikbaar via Creative Commons by Scott Lewis

Delen via

Verwante artikelen

Open innovatie via hoogkwalitatief onderzoek

Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, stimuleert open innovatie via hoogkwalitatief onderzoek. Reden genoeg om er eens een kijkje te gaan nemen achter de schermen, en jij kunt mee.

Meten heeft wel degelijk meerwaarde

Ik vermoed dat we het er allen eens over kunnen zijn dat meten wel degelijk een meerwaarde met zich meedraagt. Hoewel meten eerder bestempeld kan worden als een kwantitatieve tool, werd door verschillende sprekers op het congres gewezen op het kwalitatieve aspect.

Herbeleef het congres

Het VCK congres ligt alweer een week achter ons. Op de Facebookpagina van Kwinta kan je je congresdag herbeleven met het fotoverslag van onze fotografe Kathleen Steegmans.

Reactie

Plaats ook op: