Een nuchtere visie op kwaliteit

Bij TUC RAIL ligt een duidelijke focus op het kwaliteitvol uitvoeren van projecten. Dat viel Wouter Teerlinck, kwaliteitsverantwoordelijke bij het Agentschap Wegen & Verkeer, op tijdens het bezoek van Kwinta Junior/Discovery aan TUC RAIL.

Foto beschikbaar via Creative commons by navfacIn de laatste Kwinta Junior-sessie van het jaar brachten de deelnemers een bezoekje aan TUC RAIL. Peter Driessens, Senior Methods Officer, deed er de visie van zijn organisatie op kwaliteit uit de doeken.

Hoe zou je de visie op kwaliteit samenvatten van het bedrijf dat je bezocht hebt?

Wouter Teerlinck: "Een nuchtere visie op kwaliteit, waarbij er een duidelijke focus ligt op het kwaliteitsvol uitvoeren van projecten. Hiervoor wordt gefocust op een duidelijke afbakening van taken en verantwoordelijkheden én gericht project- en procesmanagement. De integratie van kwaliteit, veiligheid en milieu is een belangrijke nieuwe stap om het kwaliteitsbeleid te integreren in de dagelijkse bedrijfsvoering en -attitude."

Welke tool of techniek werd er voorgesteld?

Wouter Teerlinck: "Er lag een sterke focus op het procesgericht werken binnen de organisatie. Het procesgericht werken heeft TUC Rail duidelijk geholpen om een  gestructureerd én efficiënt verhaal te brengen over het kwaliteitsmanagement binnen de organisatie."

Welke 3 tips zijn je meest bijgebleven na het bezoek?

  1. het belang van leiderschap van het management/CEO om een kwaliteitsmanagementbeleid te kunnen uitdragen en aansluitend de aansturing en positionering van het kwaliteitsteam in de organisatie
  2. de meerwaarde om  te focussen op procesmanagement
  3. de rol van interne audits en indicatoren in het procesmanagement én projectmanagement

Doe mee aan de volgende Kwinta discovery

Vanaf 2019 dopen we de Kwinta Junior-reeks om in Kwinta Discovery. Inhoudelijk verandert er niets, alleen hoef je je voortaan niet meer voor de hele reeks in te schrijven, maar kan je voor elke sessie apart inschrijven via onze website. De eerstvolgende blik achter de schermen krijg je op 31 januari bij Carglass Distributie in Bilzen.

Schrijf je nu in

Foto beschikbaar via Creative commons by navfac

Delen via

Verwante artikelen

Inspiratie en ondersteuning over compliancy

Speel je een expliciete rol in de compliancy en/of regulatory affairs van je organisatie? Dan kan je voortaan terecht in de Compliancy Club, een nieuwe service voor leden van het VCK.
Het kwaliteitsteam van Materialise

Werken aan kwaliteit bij Materialise

Ontdek hoe het kwaliteitsteam van Materialise mee de schouders zet onder innovatie in 3D-printing bij Materialise, een internationaal en snelgroeiend succesverhaal.
Quality Challenge

Boost je kwaliteit

Om je organisatie te stimuleren en te ondersteunen biedt het VCK Quality Challenges aan. Een VCK-ambassadeur brengt tijdens een bezoek aan je organisatie opportuniteiten en risico's over een bepaald thema in kaart.