Goed gelezen in april

Een selectie van artikels over jobcrafting, productief falen, mvo en klagen over het werk die je niet mag gemist hebben.

Jobcrafting

Het Radio 1-programma Hautekiet stelde zich op donderdag 27 april in het teken van jobcrafting: mag jij zelf je jobinhoud bepalen? Je kunt het programma herbeluisteren via de website van Radio 1.

Productief falen

Het magazine "Trends" stelt in de editie van 13 april scherp op "falen is bijleren", onder meer de Britse econoom Tim Harford komt erin aan bod. Hij onderstreept het belang van fouten vooraleer je succes kunt boeken. Harford schreef er ook het boek "Adapt: Why Success Always Starts with Failure" over.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Onze columnist Willy Vandenbrande legt voor de camera van de Amerikaanse kwaliteitsorganisatie ASQ uit waarom kwaliteitsprofessionals in de ideale positie zitten om de maatschappelijke verantwoordelijkheid van hun organisatie aan te pakken. Bekijk het fragment.

Klagen over het werk

Klagen over het werk kan dan wel goed voelen, maar het maakt je ook ellendig. Je moet weliswaar niet al je frustraties opkroppen, maar je kunt beter focussen op constructieve oplossingen in plaats van te blijven klagen, zo blijkt uit dit onderzoek.

Delen via

Reactie

Plaats ook op: