Hoe beïnvloed je de bedrijfscultuur?

Je bedrijfscultuur is een tweesnijdend zwaard. Het vormt zowel de belangrijkste ondersteunende als de meest belemmerende factor van de kwaliteitscapaciteit van je organisatie.

Keynote spreker Benedikt SommerhoffNochtans focussen we ons vooral op de harde aspecten, zoals processen en technologie.

Kwaliteitsmanagers erkennen het belang van kwaliteitsbewustzijn en een cultuur waarin je mag falen. Maar we missen het begrip en de middelen om de organisatiecultuur adequaat en duurzaam aan te pakken.

Hoe krijg je toch pak op die organisatiecultuur? Daarop zal Benedikt Sommerhoff tijdens zijn keynote en workshop op het VCK congres over kwaliteitscultuur focussen.

Sommerhoff is directeur Innovatie and Transformatie bij de Duitse kwaliteitsorganisatie DGQ.

Het VCK congres stelt dit jaar scherp op kwaliteitscultuur en vindt plaats op donderdag 21 november 2019. Gratis voor leden.

Schrijf je nu in >>

Delen via

Verwante artikelen

Sommerhoff

Organisatiecultuur, wat is dat?

Over organisatiecultuur wordt veel gesproken. Dit gebeurt vaak uit nood en behoefte aan verandering. Meestal gaat dit gepaard met de onmacht van niet weten hoe men organisatiecultuur kan beïnvloeden. Sommigen hebben het ook geprobeerd en zijn daarin mislukt.
Ben Barbé

Wat kunnen leiders doen om cultuur te beïnvloeden?

Vaak zullen leiders in een cultuurtraject een cultuurteam samenstellen dat gevraagd wordt om zoveel mogelijk initiatieven te lanceren, publiciteit te maken over het initiatief, gadgets en andere memento’s uit te delen.
Benedikt Sommerhoff

Werken in de grijze zone van de organisatiecultuur

Wanneer het laatste proces beschreven is, alle maatregelen voor kwaliteitsmanagement en -borging zijn toegepast, dan ontstaat er – ja, wat ontstaat er dan? We weten het niet. We weten wel dat er een grijze zone bestaat.