Hoe pak je beveiligingsrisico's aan?

De ISO 27001 over informatiebeveiliging is een van de snelst groeiende normen in ons land. Niet onlogisch: klanten, patiënten en medewerkers vragen zich af of hun persoonlijke en vertrouwelijke gegevens wel veilig bewaard worden.

Uit cijfers van de Internationale Organisatie voor Standaardisatie blijkt het aantal certificaties voor de ISO 27001 jaar na jaar te groeien in ons land.

Maar wat zijn de voordelen?

  • Je laat zien dat je informatiebeveiliging belangrijk vindt,
  • het biedt transparantie in de beveiligingsrisico’s,
  • je maakt medewerkers bewust van de risico’s en maatregelen en
  • door te certificeren, krijg je feedback van een externe partij.

Hoe begin je eraan?

Wat houdt certificeren tegen ISO 27001 in? Is het te combineren met je bestaande certificaten? Waar moet je als organisatie aan voldoen en hoe gaat een audit in zijn werk?

Rob Jansen, auditor en trainer bij DNV GL, schetst tijdens de netwerksessie van dinsdag 18 juni bij HoGent (Campus Vesalius) het certificatietraject, geeft tips en beantwoordt je vragen over informatiebeveiliging. Wil je erbij zijn? Schrijf je nu in.

Schrijf je in >>

Delen via

Verwante artikelen

Willy Vandenbrande

VIDEO - Quality on Steroids: Leading disruptive change

Ontdek hoe kwaliteit een belangrijke rol kan spelen in de digitale transformatie.
Willy Vandenbrande

Negatieve effecten van technologie onderbelicht

De Amerikaanse World Conference for Quality and Improvement zit erop. Willy Vandenbrande was erbij en brengt verslag uit van het congres in Fort Worth.
Drone

VCK-leden in de prijzen tijdens Factory of the Future Awards

Bijna de helft van de bedrijven die de titel "Factory of the Future" ontvingen, maakt deel uit van het VCK-netwerk, namelijk BMT Aerospace, Janssen Pharmaceutica, NIKO en Materialise.