Mijn artikels

Subscribe to Kwinta.be

Veelgestelde vragen over certificaten in de blockchain

Alle door DNV GL – Business Assurance verleende managementsysteemcertificaten worden opgeslagen en geactualiseerd in een veilige, besloten blockchain. Daardoor kan iedereen in een oogwenk de bevestiging krijgen dat een certificaat geldig en actueel is.

Wie wint de publieksprijs Kwinta Business Excellence Award? Jij beslist!

De jury heeft 4 kandidaten genomineerd voor de Kwinta Business Excellence Award 2017 en maakt de winnaar ervan bekend op 28 november. Nu is het aan jou om te stemmen voor de publieksprijs.

Alles wat je meet, moet meerwaarde hebben

Als je enkel meet zonder verbetermaatregelen door te voeren, dan kan je er beter mee stoppen. Maar als je op een correcte manier dingen meet met als doel om continu te verbeteren, dan wel, zegt Johan Vandeplas van DNV GL

Wat je leest in het dossier over is meten weten

Metingen zijn onontkoombaar in kwaliteitsmanagement, toch mogen ze geen doel op zich worden. Soms verliezen we uit het oog wat we meten en waarom.

Een getal is nooit een absoluut getal

Je kunt niet zonder meten als je kwaliteitsverbetering wil. Maar elke meting heeft een bepaalde meetonzekerheid. Dat moet je correct interpreteren, anders krijg je een eindproduct dat niet voldoet aan je normen, zegt Marc Van Ryckeghem, Business Manager van de SGS Group Benelux.

Do Executives See the Impact of Quality Improvement Projects?

Evidence shows company leaders just don’t have good access to the kind of information they need about their quality improvement initiatives.

Aftellen naar het congres

De tijd vliegt: binnen 2 weken, op dinsdag 28 november, vindt het VCK congres "Is meten weten?" plaats in het ICC Gent.

Aanwervingen door wetenschappers, voor wetenschappers

Op zoek naar een medewerker in en rond het laboratorium of in Quality Assurance? Lab Support helpt je de juiste kandidaten te vinden wanneer jij ze nodig hebt dankzij hun inzicht in je business.

De trein der traagheid?

Treinen hebben iets mysterieus en kunstzinnig en nergens komt dit beter tot uiting dan in de schilderijen van Paul Delvaux. Zijn gestileerde stations en treinstellen blijven boeien en verwarren. De naakte vrouwen zouden daar ook wel iets mee te maken kunnen hebben, maar toch.

Is het recyclagegehalte van een product meetbaar?

Niet alles is zomaar meetbaar. Volgens Wim Grymonprez, BQA auditor ISO 9001 en QA-CER, wordt dat bij het opzetten van een managementsysteem dat het recyclageproces borgt (QA-CER) snel duidelijk.