Koninklijk bezoek voor Wase Werkplaats

Maatwerkbedrijf en Kwinta-lid Wase Werkplaats vzw heeft vorige week bezoek gekregen van koning Filip en koningin Mathilde.

Het koninklijk bezoek kadert in een rondrit van het koningskoppel, die de komende maanden alle provincies bezoeken. In het hoofdfiliaal van de Wase Werkplaats in Temse kreeg de koning de afdelingen te zien waar het bedrijf werkt voor klanten uit de farmaceutische- en voedingssector.

De rondleiding toont duidelijk hoe Wase Werkplaats erin slaagt om in een professionele productie-omgeving maatwerk te voorzien voor personen met een beperking. In de ateliers, aan verschillende werkposten, lichtten de medewerkers zelf kort toe aan de koning en de koningin voor welke klanten ze werken en wat hun opdrachten concreet inhouden.

Klanten = de medewerkers

Bij Wase Werkplaats staan klanten centraal: "Dit zijn in de eerste plaats onze medewerkers. Voor onze doelgroep medewerkers, personen met een beperking, willen we dé referentie zijn op gebied van tewerkstelling in onze regio. We willen hun bijzondere talenten verder ontwikkelen, en dat dicht bij huis."

Dankzij een grote diversiteit aan activiteiten en intensieve begeleiding, creëert Wase Werkplaats altijd een job op maat. "Deze maatschappelijke opdracht vullen we gedreven en met veel zin voor initiatief in. Hierin willen we een voortrekkersrol spelen, vandaag en in de toekomst."

Als maatwerkbedrijf stelt Wase Werkplaats 700 mensen tewerk in Beveren, Zele en Temse. Bijzondere mensen die zich voor 100% inzetten voor hun klanten. Daardoor biedt de Wase Werkplaats bedrijven en openbare besturen elke dag flexibele oplossingen en hoogkwalitatieve diensten op maat.

Audits om te blijven verbeteren

Een geïntegreerd managementsysteem helpt de Wase Werkplaats het beleid rond kwaliteit, veiligheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen te realiseren. De doeltreffendheid hiervan beoordeelt het bedrijf op basis van klanten- en medewerkerstevredenheid en resultaten van interne en externe audits. Deze werkwijze garandeert hun ambitie om steeds te verbeteren.

Bovendien gelooft Wase Werkplaats dat hun uitmuntende resultaten het gevolg zijn van excellent leiderschap dat het beleid en de strategie stuurt, medewerkers begeleidt, partnerschappen afsluit en middelen en processen optimaal beheert.

Fotograaf Guy Van Vliet

Wil je ook nieuws delen met het Kwinta-netwerk? Contacteer vanacker [at] vck [dot] be.

Delen via

Verwante artikelen

Kijk mee achter de schermen van deze 3 kwaliteitsteams

Met de uitleg over de video SOP's van Bekaert, score- en verbeterborden bij AZ Maria Middelares en het kwaliteitsproces van een Lab & Inspection Module bij Van de Velde lichten 3 leden van het VCK-netwerk een tipje van de sluier van hun kwaliteitsinspanningen.

3 goede kwaliteitspraktijken onder de loep

Een tool om continu te verbeteren bij Swissport, Q-partners bij het Zorgbedrijf Antwerpen en een systeem om de competenties van je werknemers aantoonbaar te maken: dat zijn de 3 cases die 3 leden van het VCK-netwerk in de Kwinta sessie van mei voorstelden.

Speelgoed made in China voortaan traceerbaar

China, de grootste producent en uitvoerder van speelgoed, bouwt een traceerbaarheidssysteem uit waarmee het de veiligheid en kwaliteit ervan wil verifiëren.

Reactie

Plaats ook op: