Kwinta Excellence Award zorgsector voor AZ Sint-Blasius

Brenda Droesbeke, manager Kwaliteit & Procesoptimalisatie bij het ziekenhuis AZ Sint-Blasius uit Dendermonde, wint de Kwinta Excellence Award 2015 in de categorie zorgsector.

Droesbeke zette een intensief accreditatieproject op om het kwaliteitslabel Joint Commission International te behalen.

"De Kwinta Excellence Award draait rond managers die op overtuigende wijze een bewezen en verankerd 'good to great' verbetertraject in hun organisatie kunnen brengen."

"Zij kunnen zo collega's in hun sector inspireren op hun weg naar excellentie. Brenda Droesbeke werd genomineerd omdat zij dit rolmodel met verve waarmaakt", legt juryvoorzitter Jos Corstjens uit in het juryrapport.

"Bijzondere erkenning"

"Dit is een bijzondere erkenning voor de meer dan 1.200 medewerkers die zich dagelijks inzetten voor die excellente zorg voor de patiënt", reageert Droesbeke in een videoreactie.

Verbetercultuur aanwakkeren

"Droesbeke voegde enkele nieuwe dimensies toe aan de kwaliteitswerking van het ziekenhuis en slaagde er, samen met haar team, in om een verbetercultuur aan te wakkeren. Dit lukte vanop de ziekenhuisvloer tot in het bestuur door ondermeer te werken rond samen meten, samen weten en samen verbeteren."

"Kernwoorden in haar aanpak zijn: voorbereiding, betrokkenheid, inspireren, coachen en faciliteren. Een aanpak vol passie leidde tot aantoonbaar betere resultaten die erkend werden via accreditaties en nominaties voor andere prijzen. Brenda is fier op het resultaat van haar organisatie en ongetwijfeld is die organisatie ook fier op haar inzet en bijdrage", zo besluit de jury.

Delen via

Verwante artikelen

Kwaliteitsvol zorgen voor morgen

Hoe ga je als zorgorganisator om met de vloedgolf aan uitdagingen in de ouderenzorg, zoals het tekort aan zorgkundigen en de zwaarder wordende zorg?

Herbekijk de Kwinta webinar over Magnet-erkenning

Als eerste ziekenhuis in Europa sleepte het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) een Magnet-erkenning binnen. Paul Van Aken, directeur Patiëntenzorg, legt in een webinar uit hoe en waarom zijn ziekenhuis de erkenning behaalde.

Eerste hulp bij MDR

De industrie voor medische hulpmiddelen kent sinds mei 2017 haar nieuwe wettelijke verplichtingen, de Medical Device Regulations of kortweg MDR.