Mijn artikels

Subscribe to Kwinta.be

Hoe je met de PDCA-cirkel een noodplan opstelt

Omgaan met crisissituaties: makkelijker gezegd dan gedaan. Met deze 6 stappen kom je al een heel eind weg om een intern noodplan uit te bouwen voor je organisatie.

Nieuwe aanpakken voor kwaliteitsopvolging

Kwinta-lid Dries Geldof, VP Quality bij Barco, vertelt tijdens de Kwinta sessie van 19 september over de transformatie binnen Barco en welke uitdagingen dat met zich meebrengt voor de kwaliteitsopvolging. Hij leidt de deelnemers van de sessie ook rond in de bedrijfsgebouwen van Barco.

Wanneer de nood het hoogst is, is Fipronil nabij

Columns zijn een erg populair literair genre. Het wemelt ervan in kranten en tijdschriften. “Zo moeilijk kan dat dan niet zijn” hoor ik u al denken beste lezer, maar sta me toe u daar toch even in te corrigeren. Deze column bijvoorbeeld moet over kwaliteit gaan (of er toch van ver iets mee te maken hebben), behandelt best een actueel thema en dat thema moet dan nog beginnen met de juiste letter.

Hoe meet je klantentrouw (en niet alleen maar klantentevredenheid)?

Benedikt Sommerhoff laat je tijdens het VCK congres "Is meten weten?" kennismaken met de Design Thinking-methodologie, meer bepaald de nadruk die wordt gelegd op inzicht in de klantenbehoeften.

Oproep: Wie heeft cijfers over ongevallen met cobots?

In het kader van zijn functie/professie (machineveiligheid) en opleiding Hogere veiligheidskunde, is Joey Rozeendal bezig met een scriptie over de cobot.

Is kwaliteit meten van werkprestaties taboe?

Hoe meet je kwaliteit in werkrelaties? En hoe vind je een goed evenwicht tussen vertrouwen en controle? Vragen waarover econoom en filosoof Antoon Vandevelde zich buigt tijdens het VCK congres "Is meten weten?".

Ook België geeft fiat voor nieuw ontwerp ISO 45001

De DIS2, het tweede ontwerp van de nieuwe ISO 45001, heeft groen licht gekregen. Daarmee is de publicatie van de internationale managementstandaard over veiligheid en welzijn op het werk, die de OHSAS 18001 vervangt, een stap dichterbij.

Steeds meer bedrijven vergroenen

Milieumanagement is voor bedrijven uitgegroeid van een groene optie tot een strategische waarde, voornamelijk als reactie op consumenten die hun voorkeur voor duurzame producten kenbaar maken.

Nieuw op Kwinta Knowledge

De niet te missen presentaties, tools en onderzoeken die de voorbije maanden gepubliceerd zijn op het kennisplatform Kwinta Knowledge, waar je als lid van het VCK exclusieve toegang tot hebt.

Stel je vraag aan de Kwinta experts

Heb je een vraag over je strategie, bepaalde normen of een tool voor kwaliteitsmanagement? Dan helpen de Kwinta experts je voortaan graag verder.