Nadruk EFQM 2013 ligt op flexibiliteit

Elke 3 jaar houdt de European Foundation for Quality Management haar EFQM-model tegen het licht om er zeker van te zijn dat het relevant blijft in een snel veranderende wereld.

De recentste versie (EFQM 2013) werd in oktober 2012 vrijgegeven. De nadruk in EFQM 2013 ligt op de noodzaak voor ondernemingen om flexibel te zijn en zich snel aan te passen om nieuwe opportuniteiten te detecteren of bedreigingen het hoofd te bieden.

Paper

In een paper (pdf) zet Sunil Thawani, auteur van “Business Excellence Awards – Strategies for Winning”, de grootste veranderingen op een rij in vergelijking met het vorige EFQM-model van 2010.

Thawani schetst ook de impact ervan op organisaties die geïnteresseerd zijn om het model te implementeren.

Het EFQM Excellence Model is een Europees zelfevaluatiemodel dat organisaties een kader biedt voor een kwaliteitsvolle bedrijfsvoering op alle fronten.

Delen via

Verwante artikelen

Wat zijn jouw sterkten als Business Excellence-organisatie?

Wat zijn je mogelijkheden? En hoe groei je daarin verder? Met een benchmarkmodel voor Business Excellence toont Jo Harrewijn je tijdens een interactieve Kwinta sessie hoe je je organisatie, of delen ervan, vergelijkt met anderen.

De wereld op zijn kop? Ceo's eisen duurzaam regeerakkoord

De ceo's van 15 Nederlandse bedrijven roepen politici op om een duurzaam regeerakkoord op papier te zetten dat duurzaam ondernemerschap beloont en zo groene, economische groei bevordert. Krijgt hun initiatief navolging elders in Europa?

Leer uit het succes van anderen in plaats van uit je eigen fouten

Wat doet jouw organisatie om de klantervaring te verbeteren? Excellente organisaties zijn steeds op zoek naar het leveren van een betere klantervaring.