Niet gemonitord, niet uitgevoerd

Kwaliteit is een belangrijk radertje binnen een organisatie, maar het is niet alles: het moet synchroon lopen met de strategie-uitvoering, de performantie en het risicomanagement.

Dat zegt Peter Buelens van Strategic MCS Consultants, de spreker die op 19 mei de sessie voor de Kwinta-leden verzorgt. "Bijna alle bedrijven hebben een duidelijke visie op de toekomst, maar veel organisaties vinden het moeilijk om die strategie in de realiteit om te zetten". 

Geïntegreerd aanpakken

"Door de verschillende disciplines binnen een organisatie (zoals kwaliteit, performantie, risicomanagement en strategie-uitvoering) geïntegreerd aan te pakken, kan je alles monitoren en aansturen.  Want wat niet gemonitord wordt, raakt vaak ook niet uitgevoerd", besluit hij.

Delen via

Verwante artikelen

"Duidelijke keuzes nodig om te excelleren"

Om te excelleren zijn er duidelijke keuzes nodig. Dat vindt Peter De Pauw. Door een goed samenspel tussen strategie en kwaliteitsbeheer kunnen de genomen keuzes geïmplementeerd worden, zonder door te schieten in planmatig gedrag of bureaucratie.

Bruggen naar het onvoorspelbare

Onvoorspelbaarheid bij het nemen van strategische beslissingen kan volgens professor Aimé Heene (Universiteit Gent) wel degelijk gemanaged worden.

Z-Impact: strategisch advies van business consultants voor de toekomst

Sinds 2 december brengt Kanaal Z op woensdagavond het nieuwe programma Z-Impact. In deze reeks thema-uitzendingen wordt dieper ingegaan op de vele uitdagingen waar bedrijven, not for profit organisaties en overheden vandaag mee geconfronteerd worden, en hoe ze daar dankzij strategisch advies gepast op kunnen inspelen.