Nieuw dossier over risico in de supply chain

Aardbevingen zoals in Nepal, stakingen, de geleverde kwaliteit door je leveranciers: ze kunnen allemaal je goed geplande processen grondig verhaspelen. Daarom groeit het belang van risicomanagement in de supply chain.

Foto beschikbaar via ceative commons by IAEAHet dossier risicomanagement in de Supply Chain, in samenwerking met Value Chain, is enkel toegankelijk voor de leden van Kwinta, maar hieronder krijg je een voorsmaakje van de artikels die je erin terugvindt.

Tips & tricks

  • Professor Arjen Ronner, hoogleraar enterprise risk management aan de Universiteit van Amsterdam, geeft tips om een degelijk risicomanagementbeleid uit te bouwen Lees verder
  • Stappenplan om je supply chain weerbaarder en competitiever maken Lees verder
  • De FM Global Resilicience Index 2015 Lees verder

Cases

  • Holcim: "Om na te gaan hoe bedrijven omgaan met hun sociale verantwoordelijkheid en welke inspanningen ze leveren ten aanzien van het milieu, werken we met vragenlijsten." Lees verder
  • BMW: "Met Google Earth bijvoorbeeld krijgen we bij de selectie van nieuwe leveranciers meteen een zeer visueel beeld van de locatie van een leverancier. Een beeld zegt veel meer dan duizend woorden." Lees verder
  • Accenture: "Wie in geval van nood snel kan ingrijpen en eventuele verstoringen in de leveringen proactief kan vermijden, die scoort nu eenmaal bij de klant." Lees verder

Foto beschikbaar via Creative Commons by Ken Mist Wanneer het toch fout loopt in de supply chain, tonen de kinderziekten bij de Dreamliner van Boeing en de terugroepacties van miljoenen auto's na mogelijke defecten in de Takata-airbags aan.

Lees het volledig dossier

Delen via

Verwante artikelen

Risico… Wat is dat nu eigenlijk?

Sinds de High Level Structure in de nieuwe versies van de ISO-normen, is risicomanagement een belangrijk topic geworden, maar wat beschouwen we nu als risico’s en hoe moeten we ermee omgaan?

Beter voordenken dan nadenken over risico's

Zowel in de industrie als in de bouw ligt het risico op arbeidsongevallen hoger dan in andere sectoren. Risico's correct inschatten vormt dan ook een eerste stap in een veiliger werkomgeving.

Met behulp van de PDCA-cirkel een noodplan opstellen

Omgaan met crisissituaties: makkelijker gezegd dan gedaan. Met deze 6 stappen kom je al een heel eind weg om een intern noodplan uit te bouwen voor je organisatie.