Nieuws uit het Kwinta-netwerk

Juni 2014

Organisaties uit het Kwinta-netwerk, dat organisaties en mensen met een passie voor kwaliteit samenbrengt, duiken geregeld op in de krantenkolommen.

Barco, Bekaert, Newtec en Philips in Brazilië

Maar liefst 4 leden zijn betrokken bij de organisatie van het WK Voetbal in Brazilië, blijkt uit een lijst die de SportsTechnology Club (STC), een initiatief van Agoria en het BOIC dat Belgische technologiebedrijven bij de organisatiecomités van topsportevenementen promoot. Het zijn:

  • Barco, dat een veiligheidsinstallatie (4 x 2 LCD wall) bouwde in het Maracana stadion van Rio de Janeiro,
  • Bekaert, dat de volledige veiligheidsomheining (inclusief installatiediensten, posten en ingangen) optrok in 6 grote stadions,
  • Newtec, dat de M6100 Broadcast Satellite Modulator mag installeren in de reportagewagens van TV Globo (de grootste Braziliaanse omroep) zodat optimale satellietverbindingen gegarandeerd zijn,
  • en Philips Belgium, dat de verlichting in de stadions van Maracana, Fortaleza, Recief, Natal, Salvador, Mineirao, Cuiaba, Baixada en Beira-Rio leverde.

Imec krijgt HR Excellence in Research label

Imec, het nano-elektronica onderzoekscentrum uit Leuven, heeft van de Europese Commissie het HR excellence in Research label ontvangen, een erkenning voor het HR-beleid dat de best mogelijke omstandigheden creëert voor de aanwerving en tewerkstelling van onderzoekers.

LMS International: Hans Punter 1ste finalist European Quality Leader

Hans Punter, directeur kwaliteit bij LMS International en winnaar van de Kwinta Excellence Award 2013, werd tot 1ste finalist gekroond van de European Quality Leader van de Europese kwaliteitsorganisatie EOQ.

Komosie: kwaliteit garanderen een van de werkpunten

Kwinta-lid Komosie, de koepel boven de Kringwinkels, staat in de kijker in een artikel in De Tijd over hergebruik van spullen: "Kwaliteit garanderen is een van de werkpunten van Komosie", zegt Liesbeth De Schampelaere in het artikel. "Zo kunnen we een breder publiek aantrekken."

NMBS Mobility: Pluim voor klantenservice Twitter tijdens staking

Het social media-team van Kwinta-lid NMBS Mobility kreeg tijdens de staking van maandag 30 juni goeie punten van andere Twitteraars voor de klantenservice, meerbepaald voor de updates over de staking en het beantwoorden van vragen van pendelaars op het sociale medium Twitter

Aquafin steunt Big Jump

Kwinta-lid Aquafin NV roept samen met Henk Rijckaert op om voor proper water op te komen tijdens de Big Jump Vlaanderen op 13 juli.

Genomineerde Kwinta-leden voor HR Excellence Awards 2014

Verschillende leden zijn genomineerd voor de HR Excellence Awards 2014, waaronder:

  • Deloitte en Möbius in de categorie "Best HR Strategy & Consulting Company",
  • Randstad in de categorie "Best Interim & Staffing Company" en
  • Attentia, Partena en Securex in de categorie "Best Social Secretariat"

Zelf met je organisatie recent in het nieuws geweest? vanacker [at] vck [dot] be (Meld het ons!)

Foto beschikbaar via Creative Commons door Russell C (Flickr)

Delen via

Verwante artikelen

Willy Vandenbrande

Belg bekroond met Amerikaanse Lancaster Medal

Willy Vandenbrande heeft in Texas de Lancaster Medal ontvangen van ASQ. Een erkenning voor zijn jarenlange toewijding en bijdragen aan de internationale gemeenschap van kwaliteitsprofessionals.
Willy Vandenbrande

Column: waar is de logica?

Ik ben al een eeuwigheid consultant en ik klaag niet. Integendeel, er zijn heel wat functies die een stuk zwaarder zijn en/of meer kennis vereisen. Maar er zijn ook gemakkelijkere beroepen en zelfs beroepen waar je helemaal niets voor moet kennen, zoals klimaatwetenschapper.

Column: En aan het eind wint kwaliteit altijd

Louis Paul Boon, een van mijn favoriete schrijvers, eindigt zijn beroemde boek "Mijn Kleine Oorlog" met de zin: "Schop de mensen tot ze een geweten krijgen". Of tenminste: eindigde zijn boek zo, want in een volgende uitgave werd er fatalistisch aan toegevoegd: "Wat heeft het alles voor zin?".