Omgaan met menselijke fouten

Allemaal samenwerken aan kwaliteit en innovatieve procesinnovatie: dat zijn de twee pijlers waarop de kwaliteitsverbetering steunt bij CNH Industrial.

Joeri Staelens en Wim De MolderIn de vestiging van Zedelgem maakt CNH Industrial gespecialiseerde landbouwmachines zoals maaidorsers, hakselaars en balenpersen. Via continue verbeteringen worden kwaliteitsgebreken en defecten geëlimineerd, maar hoe pakken ze dat aan?

Tijdens de Kwinta-sessie van het VCK lichtte het kwaliteitsteam van de plant haar aanpak toe.

Iedereen meekrijgen

Iedereen binnen de plant wordt betrokken bij kwaliteit via de Quality Awareness Week, de kwaliteitslabs en KPI-tracking: "Hoe meer je over kwaliteit praat, hoe meer kwaliteit leeft. Iedereen zet er zijn schouders onder", zegt Wim De Molder.

Innovatieve tools

"We hebben uiteraard ook technische tools nodig gehad om mensen te ondersteunen, want de wil en de motivatie zijn er wel, maar het blijven mensen die fouten kunnen maken", zegt Joeri Staelens.

De Human Interface Mate is één van die innovatieve technologieën: "Een operator krijgt via projecties te zien welke handelingen hij moet uitvoeren, infraroodsignalen volgen of de operaties in de juiste volgorde gebeuren en of de juiste tools gebruikt worden", legt Joeri Staelens uit. "Volgt er een foutieve handeling, dan wordt de perslucht uitgeschakeld zodat er geen fouten kunnen gebeuren."

Het resultaat van de kwaliteitsinspanningen bij CNH Industrial in Zedelgem? "We zien een duidelijke stijging van de klantentevredenheid bij zowel de dealers als de eindklanten", zegt Wim De Molder.

Het kwaliteitsteam van CNH Industrial won in 2018 de publieksprijs van de Kwinta Business Excellence Awards. Stel je kandidaat om dit jaar mee te dingen naar de award.

Delen via

Verwante artikelen

Mannelijke crash test dummy

Column: Fitness for use (m/v)

Van zodra een product of dienst voldoet aan de eisen die eraan gesteld worden, is het kwaliteitsvol. Dat is toch wat de Amerikaanse kwaliteitsgoeroe Joseph Juran met "Fitness for use" bedoelde.
Quality Manager Bart Ceulemans

VIDEO. Quality first bij Continental Automotive Benelux

Quality Manager Bart Ceulemans legt in deze video uit hoe Continental Automotive Benelux kwaliteit op de eerste plaats zet.
Kwaliteitsteam van CNH Industrial

Medewerkers betrekken bij procesinnovatie

Hoe vind je de balans tussen de introductie van procesinnovatie via nieuwe verbetertechnologieën en de betrokkenheid van je medewerkers?