Onderwijs

Terug naar school met de ISO 21001

Zet jij jouw kinderen binnenkort af aan de poorten van een school die de ISO 21001 gebruikt? Wel als het van de Internationale Organisatie voor Standaardisatie  (ISO) afhangt, die aan een managementnorm voor het onderwijs sleutelt.

Einde academiejaar: welke proeven verdienen een award?

Het einde van het academiejaar nadert, dat betekent ook een verse karrenvracht bachelor-, master- en PhD-proeven. Geef ons nu de proeven door die volgens jou extra erkenning verdienen via de Kwinta Bachelor, Master en PhD Award 2017.

Opleidingen hoger onderwijs lossen beloftes in

Van de 141 opleidingen die de NVAO tegen het licht hield in 2016, scoorde 1 opleiding excellent, 28% kregen de beoordeling "goed" en 55% scoorden voldoende. Nieuw zijn de instellingsreviews, waarvan er 6 plaatsvonden.

Bedrijfsadvies en onderzoek door bachelor- en masterstudenten

Heb je vragen in je organisatie die onbeantwoord blijven door gebrek aan tijd of budget? Dan kan je samenwerken met academische bachelor- en masterstudenten van verschillende campussen van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van KULeuven.

EQAF 2015: Taking stock and looking forward

De huidige en toekomstige ontwikkelingen op het vlak van kwaliteitszorg en de toegevoegde waarde van kwaliteitszorg binnen het hoger onderwijs stonden dit jaar centraal op de 10de editie van het European Quality Assurance Forum (EQAF).

Vaardigheden voor de 21ste eeuw

De komst van digitale technologie, de beschikbaarheid van big data en de behoefte aan maatwerk. Dat zijn de 3 belangrijke veranderingen die JoAnn Sternke, superintendent of schools at Pewaukee School District, ziet in de toekomst van kwaliteit in het onderwijs.

De zorg van elke medewerker

Nu hogescholen en universiteiten de kwaliteitscontrole van hun opleidingen zelf in handen te nemen, is "A Manual for International Quality Assurance in Higher Education" van Lucien Bollaert onmisbaar geworden.

Alumni belangrijke spelers voor kwaliteit

Alumni kunnen learning outcomes vergelijken met de noden van het werkveld, en zijn dan ook goed geplaatst om te reflecteren over studieprogramma’s. Dat onthoudt Kathy Pletinckx, in 2014 genomineerd voor de Kwinta Excellence Award, van het boek "A Manual for internal quality assurance in higher education".

Hoe interne kwaliteitszorg en externe kwaliteitsbewaking elkaar versterken

Odisee en Howest waren in 2014 genomineerd in de categorie "onderwijs" van de Kwinta Excellence Award, een prima aanleiding om hen te vragen "A Manual for internal quality assurance in higher education" te recenseren. Paul Garré, directeur onderwijs en kwaliteit bij Odisee, bijt de spits af.

Kwaliteitscultuur is volgende stap in hoger onderwijs

Geef als hoger onderwijsinstelling vanuit je authenticiteit en vanuit je eigen strategische visie en missie vorm aan kwaliteitszorgprocessen, op zo’n wijze dat ze niet als controlerend worden ervaren maar integendeel de creativiteit en het innovatievermogen van alle betrokkenen bij het onderwijsproces stimuleren.