Onderzoek in de prijzen dat kwaliteit wearables verbetert

Michele Pavan, PHD Engineering Technology aan de KU Leuven, wint de Kwinta PhD Award 2018 met een onderzoek naar kwaliteitsproblemen bij het lasersinteren van polyamide.

Lasersinteren wordt gebruikt voor toepassingen in de industrie, maar ook voor wearables op maat, zoals een bril, of in de medische sector voor boorgidsen.

Michele Pavan onderzocht bij Materialise de root cuase van kwaliteitsproblemen die opduiken bij het lasersinteren.

Zijn resultaten waren meteen toepasbaar en werden verwerkt in het productieproces van complexe fuctionele onderdelen bij Materialise. Bovendien leidde zijn onderzoek tot een wetenschappelijke publicatie en een patent. Redenen genoeg voor de academische jury om Pavan de Kwinta PhD Award 2018 te overhandigen.

Wouter Poppe (Materialise) nam de award in ontvangst.

Op zoek naar lagere milieu-impact

Klaus De Geyter, bachelorstudent Bedrijfsmanagement (Milieumanagement) aan de Hogeschool Gent, wint de Kwinta Bachelor Award 2018. Hij vergeleek verschillende landbouwproductiemethoden en hun impact op het milieu. Daaruit bleek dat lokale alternatieve landbouwmethoden de kwaliteit verhogen en de milieu-impact doen dalen.

“Uit zijn werk komt zijn gedrevenheid en milieubewustzijn sterk naar voor”, zegt de jury. “Klaus zorgt voor een wetenschappelijke onderbouw van zijn werk waardoor het aan overtuigingskracht wint.”

Erfgoed bewaren

Masterstudente Conversatie-Restauratie Iryn Bijker aan de Universiteit Antwerpen wint de Kwinta Master Award 2018. Zij onderzocht de negentiende-eeuwse natte productieprocessen voor loodwit, een pigment dat gebruikt werd in verschillende kunstwerken.

De kennis van de aard van zulke materialen laat toe om tijdens restauraties degradatiefenomenten te onderzoeken of overschilderingen en vervalsingen zichtbaar te maken. Cruciaal dus om ons erfgoed te bewaren voor de volgende generaties. “Met haar filmpje heeft Iryn ons duidelijk gemaakt wat het proces inhoudt en wat het onderzoek zo belangrijk maakt”, vindt de jury.

Het VCK reikt sinds 3 jaar de Kwinta Award uit aan studenten die met hun onderzoek op bijzondere wijze bijdragen tot de ontsluiting van kennis rond kwaliteit voor. Deze jury bestaat uit Quality Managers uit verschillende toonaangevende bedrijven en organisaties van het netwerk.

Delen via

Verwante artikelen

Business excellence bekroond bij Continental Automotive

Bart Ceulemans, Quality Manager bij Continental Automotive Benelux, wint de Kwinta Business Excellence Award 2018 met een project waarin kwaliteit in elk proces en product ingebakken zit.

Wie wint de publieksprijs Kwinta Business Excellence Award 2018? Jij beslist!

De jury heeft 4 kandidaten genomineerd voor de Kwinta Business Excellence Award 2018 en maakt de winnaar ervan bekend op 29 november. Nu is het aan jou om te stemmen voor de publieksprijs.

Dit zijn de 8 genomineerden voor de Kwinta Bachelor, Master en PhD Award

Maak kennis met de genomineerde studenten en stem op jouw favoriet voor de publieksprijs van de Kwinta Bachelor, Master en PhD Award via de Kwinta Facebookpagina.

Reactie

Plaats ook op: