Ontdek goede praktijken over video-SOP's, verbeterborden en de Lab & Inspection Module

Yves Herbrant (Quality Manager Technology bij Bekaert), Valery Ameel en Lot Vande Populiere (Van de Velde) en Annelies Lippens van AZ Maria Middelares stellen in de Kwinta sessie van juni hun bedrijfscase voor.

Video-SOP's om goede praktijken te delen

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden:  geschreven werkinstructies en goede praktijken kunnen vervangen worden door video-instructies, dankzij een hedendaags veel toegankelijkere beeldverwerking.

Yves Herbrant is Quality Manager Technology bij Bekaert.

LIM: Lab & Inspection Module

Van de Velde’s QC Team saw the need to build an improved and reliable quality reporting system in which all data is centralized and can be consulted at any time throughout the company’s whole network. Hence, they created an easy and efficient module using a scanning system which registers data through predefined and prescribed tests and called it called LIM: Lab & Inspection Module.

Valery Ameel is Quality & Purchase Manager en Lot Vande Populiere is Quality Coordinator Materials bij Van de Velde NV.

Decentrale score- en verbeterborden

In de aanloop van de JCI-accreditatie werkte AZ Maria Middelares een systeem uit van decentrale score- en verbeterborden. Het praktijkvoorbeeld zal vooral ingaan op het inhoudelijk en organisatorisch proces dat het ziekenhuis doorliep in de ontwikkeling van deze borden, de sterktes, de valkuilen en de uitdagingen met betrekking tot ziekenhuis brede implementatie en borging.

Annelies Lippens is sinds 2013 stafmedewerker in het verpleegkundig-paramedisch departement en is actief op vlak van beleidsontwikkeling, kwaliteit en accreditatie bij het AZ Maria Middelares

De Kwinta sessie vindt plaats op dinsdag 20 juni 2017 om 16u bij Technopolis in Mechelen.

Schrijf je in >>

Delen via

Verwante artikelen

Herbeleef het congres

Het VCK congres ligt alweer een week achter ons. Op de Facebookpagina van Kwinta kan je je congresdag herbeleven met het fotoverslag van onze fotografe Kathleen Steegmans.

UZA ontvangt internationale erkenning voor verpleegkundige zorg

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) heeft als eerste Europese ziekenhuis de Magnet-erkenning behaald. Dat is wereldwijd de hoogste erkenning voor verpleegkundige zorg.

Opnieuw "Best Paper Award" voor Willy Vandenbrande

Kwinta columnist Willy Vandenbrande heeft tijdens de algemene vergadering van de IAQ in het Sloveense Bled voor het tweede jaar op rij een "Best Paper Award" ontvangen.

Reactie

Plaats ook op: