Mijn artikels

Betrek je collega's bij kwaliteit

Hoe zorg je ervoor dat niet alleen jij verantwoordelijk bent voor kwaliteit binnen de organisatie, maar andere collega’s zich ook betrokken voelen?

Dit zijn de 4 genomineerden voor de Kwinta Business Excellence Award

De jury heeft vier kandidaten genomineerd voor de Kwinta Business Excellence Award 2019 en maakt de winnaar ervan bekend op 21 november. Nu is het aan jou om te stemmen voor de publieksprijs.

Herbekijk de webinar over valkuilen bij Quality 4.0

Tijdens de webinar van dinsdag 5 november spreekt Sophia Finn van Veeva Systems over de valkuilen bij Quality 4.0.

Waarom automatisering soms grandioos faalt

Het leukste aan congressen is het weerzien van de mensen die je veel te weinig ziet. Vriendschap vergt onderhoud. Daarnaast leer je ook af en toe nog wat, zoals laatst op het EOQ-congres in Lissabon.

Risico's efficiënt beheersen

Hoe implementeer je risicogericht denken in het kwaliteitsbeleid en hoe verhoog je risicobewustzijn op de werkvloer?

Hoe verhoudt kwaliteitscultuur zich tot organisatiecultuur?

Wat betekent kwaliteitscultuur en hoe verhoudt zich dit tegenover organisatiecultuur? En wat heeft organisatiecultuur met fysica te maken?

Een goeie kwaliteitscultuur creëren en behouden

Duidelijkheid, integriteit en geduld zijn voor Henk Deprez van Moore Belgium de drie voorwaarden om uiteindelijk een goeie kwaliteitscultuur te creëren en te behouden.

"Kwaliteitscultuur is tweerichtingsverkeer"

Veel communiceren over het onderwerp kwaliteit binnen een bedrijf is belangrijk”, zegt Barry Borst van BSI, “Maar het moet van beide kanten komen: ook medewerkers moeten ideeën kunnen geven over kwaliteitsverbeteringen. Zij hebben namelijk de kennis over de specifieke dagelijkse processen.”

Tekenwedstrijd: hoe tekent jouw kind kwaliteitscultuur?

Naar aanleiding van het congres over kwaliteitscultuur organiseert het VCK een tekenwedstrijd voor kinderen (en petekinderen) van VCK-leden.

Quality 4.0 is meer dan digitalisering

Digitalisering vormt de belangrijkste bouwsteen van Quality 4.0, maar ook een ruimere kijk op de bedrijfsvoering komt om de hoek kijken, zegt Willy Vandenbrande. En dat heeft een impact op de functie van de kwaliteitsmanager.