Organisatieontwikkeling

Het oplossend vermogen vergroten

In 2012 verscheen het boek Verdraaide organisaties, terug naar de bedoeling van Wouter Hart. Een vlot geschreven boek met een heldere boodschap: organisaties moeten 'terug naar de bedoeling', weer doen waarvoor ze zijn opgericht, niet zozeer doelen nastreven, maar de bedoeling voor ogen houden.

Kwaliteitsmanagement versie 2.3, ben je nog mee?

Hoe ga je om met een wereld die structuren steeds meer overbodig acht en zich met zelfbeschikkingsrecht netwerkmatig zelfsturend maakt? Al eens bekeken hoeveel organisatievormen er vandaag zijn? Ook binnen een organisatie?

Over wat we niet zien bij organisaties

Met een citaat uit "De Kleine Prins" van Antoine de Saint-Exupéry zet de auteur van "Het dodo-effect - Over gedragsverandering in organisaties" meteen de toon: "Alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor het oog onzichtbaar."

Cyane organisaties

Af en toe verschijnt er een managementboek dat afwijkt van de gebruikelijke boeken die vaak over één aspect uitweiden of weer een nieuw model presenteren. Frederic Laloux is erin geslaagd de gebaande wegen te verlaten en ons een inkijkje te geven in de nabije toekomst.

Organiseren vanuit integriteit in plaats van exploitatie

De manier waarop de Sovjet-Unie destijds georganiseerd was, is exact dezelfde manier waarop wij nu al meer dan 100 jaar organisaties inrichten. Zou het een al te boude gedachte zijn dat, als de Sovjet-Unie ten onder ging, ook grote organisaties kunnen bezwijken onder deze tekortkomingen?

"Ik neem zelf haast geen beslissingen meer"

Een organisatiecultuur is iets wat je niet kan zien. Daarom denken velen dat ‘het nieuwe werken’ te maken heeft met het invoeren van thuiswerk of het creëren van flexibele werkplekken. “Dat is uiteraard niet de essentie”, zegt Frank Van Massenhove.

Tools om te organiseren in de 21ste eeuw

De Britse denktank Shift*Base, die focust op de impact van de digitale transformatie en nieuwe manieren van werken en organiseren, deelt in haar kennisbank technieken, cases, boekrecensies en modellen.

Anders organiseren start met durven experimenteren

Het artikel over de rol van de kwaliteitsmanagers in 2016 triggerde me. Twee uitspraken  uit de bloemlezing in bijzonder. Waarom? Een slagvaardige en wendbare organisatie vandaag kan niet anders dan kwaliteit mee centraal zetten als waarde.

Organiseren voor de toekomst

Vorig jaar nam ik deel aan een ‘leesgroep’. We lazen een viertal recent verschenen managementboeken die ons inspireerden en gaven ons de opdracht een visie op ‘organiseren voor de toekomst’ te ontwikkelen. Kees de Vaal noemt kort de 4 boeken en kom dan met onze conclusie.

3 principes voor het proces van organiseren

Prof. dr. Herman Wittockx (Nyenrode Business Universiteit) deelde tijdens de VCK Kwinta-sessie de 3 principes die hij belangrijk vindt voor het proces van organiseren.