Van compliance meting naar een evidence based gebaseerd model van erkenning

Het UZA heeft in 2017 als eerste Europese ziekenhuis de Magnet-erkenning behaald. Tijdens Kwinta Zorg doet Paul Van Aken zijn ervaringen uit de doeken. Maar er is meer.

Ook Marius Buiting staat namelijk op het programma van Kwinta Zorg, een namiddag die volledig in het teken staat van kwaliteitsmanagement in de gezondheidszorg. Hoe je voorkomt dat management kwaliteit doet verloren gaan, krijg je te horen van Buiting.

De namiddag wordt afgesloten met een rondetafel over de kwaliteitsuitdagingen in de zorgsector onder leiding van Chris De Back van DNV GL.

Kwinta Zorg vindt op dinsdag 6 maart 2018 om 14u plaats bij het UZA (Wilrijkstraat 10, Edegem). Deelname is inbegrepen in je VCK-lidmaatschap, bevestig vooraf je komst. Voor niet-leden kost je inschrijving € 150 (exclusief 21% btw).

Foto beschikbaar via Creative Commons by University of the Fraser Valley

Delen via

Verwante artikelen

Eerste hulp bij MDR

De industrie voor medische hulpmiddelen kent sinds mei 2017 haar nieuwe wettelijke verplichtingen, de Medical Device Regulations of kortweg MDR.

Award Healthcare naar AZ Maria Middelares

De Kwinta Business Excellence Award 2017 in de categorie Healthcare gaat naar Linda Staessen, Ann Van Oost en Annelies Lippens, het kwaliteitsteam van het AZ Maria Middelares in Gent. Ze slaagden erin om kwaliteit in iedere cel van het ziekenhuis te brengen.

Innovatieve kwaliteitstool voor woonzorgcentra valt in de prijzen

Sarah Van de Velde, masterstudente Handelswetenschappen aan de KU Leuven, wint de Kwinta Master Award 2017 voor haar proef waarin ze het verband tussen mission statements en de kwaliteitsindex in Vlaamse woonzorgcentra onder de loep nam.

Reactie

Plaats ook op: