Mijn artikels

Subscribe to Kwinta.be

Wat is de impact van ISO 9001-implementatie?

Basak Manders onderzocht in haar proefschrift de effecten van ISO 9001-implementatie op basis van uitgebreide meta-analyses.

Bereid je praktisch voor op hercertificatie volgens de nieuwe ISO 9001

Binnen anderhalf jaar komt er een einde aan de oude versie van de ISO 9001-norm uit 2008: in september 2018 loopt de 3 jaar durende transitieperiode namelijk ten einde.

Leiderschap op halve kracht: de valkuil voor de moderne leider

Het boek 'Leiderschap op halve kracht – De valkuil voor de moderne leider' is nu al enkele jaren op de markt. Door zijn luchtige cover en dunte (104 blz.) wekt het de schijn snelle en lichte lectuur te zijn. Niets is minder waar. Het is zeker een aanrader voor al wie interesse heeft in – de analyse van – het leiderschap en hoe dit te versterken. 

Tweede ontwerp ISO 45001 is verschenen

Een tweede ontwerp (DIS2) van de nieuwe ISO 45001, die de OHSAS 18001 over veiligheid en welzijn op het werk vervangt, is naar de nationale ledenorganisaties opgestuurd.

Veilig en duurzaam met DNV GL

DNV GL is een van 's werelds grootste certificerende instelling en helpt organisaties overal ter wereld bij het optimaliseren van de bedrijfsprestaties met behulp van certificering, verificatie, assessments en training.

Laat je bedrijfscase uitwerken door studenten economie en bedrijfswetenschappen

Zit je met projecten die je op de lange baan schuift? Of worstel je met knelpunten in je bedrijfsvoering? Leg je vraagstuk voor aan bachelorstudenten van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven.

Voorbij het meetbare

In "Voorbij het meetbare" vertelt ondernemer Margaret Heffernan over de paradox van de organisatiecultuur, die aan de ene kant een wereld van verschil kan maken maar anderzijds opgebouwd is uit kleine handelingen, gewoontes en keuzes.

Kwaliteit speelt sleutelrol bij succes in het digitale tijdperk

Van 11 tot 12 oktober vindt in Slovenië het 61ste Europese EOQ congres plaats, dat scherpstelt op de sleutelrol die kwaliteit speelt bij successen in het digitale tijdperk.

Goed gelezen in maart

Een selectie van artikels over kwaliteitsmanagement uit binnen- en buitenlandse tijdschriften en nieuwsbronnen die je niet mag missen.

Vormt het kwaliteitsbeleid in China een bedreiging of een opportuniteit?

Vier expertsprekers gaven een excellent zicht op hun ervaringen in verband met werken met China en hoe China naar kwaliteitsbeleving kijkt. Dat schrijft Wim De Cleyn in een verslag van de Kwinta-sessie over het nieuwe kwaliteitsbeleid in China.