Voorbij de innovatie-euforie

Innovatie is het sleutelwoord van kwaliteitsmanagement in onze tijd. Hijgend en puffend zijn we steeds op zoek naar weer iets nieuws, weer iets anders, weer een reorganisatie, schrijft Henk den Uijl,  promovendus en docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Tegelijkertijd kijkt de werkvloer dikwijls met argusogen naar de typische managementtaal die hierbij hoort: “het zal allemaal niet zo’n vaart lopen”.

Vaak worden mislukte innovatieprojecten toegeschreven aan implementatiefouten, communicatieproblemen of een starre organisatiecultuur. Maar wat als het in de aard van innovatie zit dat nieuw niet per se beter is?

Verstikkende middenmaat

Henk den Uijl vindt dat het streven naar “innovatie en excellentie” een verstikkende middelmaat oplevert. We kunnen beter op zoek gaan naar een “goede middelmaat”.

Tijdens een workshop op het VCK congres gaat hij filosofisch op zoek naar hoe de deelnemers eigenlijk kijken naar wat innovatie is, wat leren betekent, en welke achtergrondideeën hierbij een rol spelen.

Benieuwd? Schrijf je in voor het VCK congres op 29 november 2018 (gratis voor leden).

Schrijf je nu in >>

VCK congres 2018

Delen via

Verwante artikelen

Herbekijk de Kwinta webinar over kwaliteit en innovatie

Benedikt Sommerhoff onderzocht in een Kwinta webinar hoe je innovatie- en kwaliteitsmanagement kunt integreren.

“Innovation is unquestionably changing the way we do business”

Kwinta last had an interview with Dan Purtell, Group Innovation Director BSI, about the relation between quality and innovation.

Congresdag: alles wat je moet weten over het VCK congres

Het is zover: donderdag 29 november 2018 vindt in BluePoint Antwerpen het VCK-Kwinta congres plaats. We verwelkomen je vanaf 8:30 uur met koffie, netwerking en animatie.

Reactie

Plaats ook op: